Skip to Content

Fes un pas endavant! – Formació a la República Txeca
Organitza:
Centre for International Cooperation in Education (DZS) - Czech National Agency (National Agency)
Lloc:
República Txeca
Dates:
12-18 d'abril de 2019
Tema:
Empoderament juvenil
Data límit d'inscripció:
17.02.2019
Contacte:
martina.caslavska@dzs.cz
Descripció:

Voleu fer un canvi positiu a la vostra comunitat? Vols desenvolupar les teves habilitats en la inclusió social? Treballes amb joves i vols veure un canvi també? Doncs aquest curs de formació és per a tu!

La inclusió social és un procés de millora dels termes en què els individus i els grups participen en la societat, millorant la capacitat, l’oportunitat i la dignitat dels desfavorits en funció de la seva identitat o circumstància. Alguns exemples d’inclusió social a la pràctica són: promoure la igualtat d’accés a les oportunitats i als recursos; sensibilització sobre pràctiques antidiscriminatòries; treballant per a la cohesió social i la igualtat a la vegada (gènere, religió, ètnia, estatus, ingressos, etc.). La inclusió social es considera part del desenvolupament i del progrés humà, tenint en compte els efectes socials de la globalització, especialment els negatius, com ara l’augment de l’extremisme, el racisme i la discriminació i la radicalització.

El lideratge ens preocupa a cadascun de nosaltres, ja que tots som líders de les nostres pròpies vides en diversos contextos, tant a nivell personal com professional.

El curs de formació pretén donar suport al desenvolupament personal i professional de persones que treballen amb una comunitat en un sector sense ànim de lucre i proporcionar-los eines, coneixements i experiència per a un lideratge eficaç i inclusiu. La inclusió social s’introdueix com una “lent” en projectes que els participants dissenyen i dirigeixen a les seves comunitats (o en un altre lloc).

Objectiu:

L’objectiu del curs és introduir la inclusió social com un aspecte necessari del desenvolupament de la comunitat i capacitar els treballadors juvenils per convertir-se en líders efectius en les seves comunitats, així com augmentar la seva comprensió i aplicació de pràctiques no discriminatòries i inclusives.

Com treballarem:

En aquest curs de formació, descobrirà i treballarà sobre les seves habilitats i com es pot utilitzar per treballar a la seva comunitat. El programa es basa en:

 • Experimentar: improvisació i activitats a l’aire lliure com a eines per al lideratge comunitari. Anem a explorar la improvisació aplicada i a l’aire lliure com a eines de voluntat d’assumir la responsabilitat, arriscat, sentit d’iniciativa, descobrir els propis límits, treballar amb errors i altres habilitats essencials per a una comunicació eficaç.
 • Reflexionar: sobre la realitat pròpia / europea, sobre els mètodes emprats, sobre el procés d’aprenentatge personal.
 • Transferir: a la pròpia realitat dels participants i explorant les possibilitats del Programa Erasmus + per a la inclusió social.
   

Objectius:

 • Sensibilitzar sobre la inclusió social.
 • Per donar a conèixer els canvis positius que podem fer a nivell personal perquè puguem ser més inclusius a nivell col·lectiu.
 • Sensibilitzar i donar suport a una millor comprensió de les diferents realitats en què tots vivim.
 • Donar suport als treballadors de la joventut a convertir-se en líders en les seves comunitats, tot incloent-hi, on la inclusió es considera un progrés en la perspectiva de la radicalització com a conseqüència negativa d’un món globalitzat.
 • Proporcionar eines pràctiques per als participants de les seves comunitats quan treballin amb la inclusió social i el lideratge comunitari.
 • Descobrir les possibilitats del programa Erasmus + per construir projectes i treballar per a la inclusió social. 

Perfil de les persones participants:

 • Treballadors juvenils, líders juvenils, treballadors socials o voluntaris que participen activament en la seva comunitat local a través de projectes o accions socials que involucrin als joves.
 • Els joves que volen convertir-se en agents actius a les seves comunitats mitjançant projectes o accions socials líders.
 • Els líders / empleats de les organitzacions comunitàries que volen millorar les seves habilitats en liderar els seus projectes.

Els participants han de poder utilitzar l’anglès com a llengua de treball.