Skip to Content

cercador d'opcions de mobilitat

Introduexi la paraula o text per cercar dins l'apartat d'Opcions de mobilitat

Opcions de mobilitat

Viatjar és una bona forma per conèixer altres realitats i maneres d’entendre el món. Però, a banda del que ens ofereixen les agències de viatge, hi ha moltes altres formes de viatjar que possiblement són més enriquidores i més útils per a la nostra formació.

En aquest apartat us oferim les definicions d’aquestes propostes alternatives i el contacte amb entitats que organitzen aquest tipus d’activitats. Intercanvis, camps de treball, formacions sobre participació juvenil, brigades, estades solidàries o voluntariats europeus són algunes de les activitats que teniu al vostre abast. 

Organitza:
UCG (Youth NGO)
Lloc:
Moscou, Federació de Rússia
Dates:
14 al 21 d'abril de 2019
Tema:
Gestió de projectes
Data límit d'inscripció:
28.02.2019
Contacte:
utrechtcg@outlook.com
Descripció:

El curs està dissenyat per a treballadors joves de projectes socials que vulguin millorar les seves habilitats de gestió de projectes. Després del curs, comprendreu millor com dissenyar els projectes i implementar-los al més alt nivell. Els joves amb experiència en la implementació dels projectes són convidats a la formació, així com a joves que mai no han dissenyat projectes propis però que poden començar a fer-ho.

El curs proporcionarà les eines i els coneixements necessaris per dissenyar el projecte i implementar-lo. Si mai no ha implementat projectes propis però si voleu començar, aquest curs és definitivament per a vosaltres.

El curs serà a Moscou. A més del contingut real del curs, els participants tindran temps i oportunitat de visitar el centre de la ciutat i veure Red Square, Kremlin i altres llocs turístics famosos. Al final del curs, els participants rebran els certificats que confirmen l’assistència del curs sobre gestió de projectes per a treballadors de la joventut. Si sempre ha volgut fer els vostres propis projectes: organitzar formacions internacionals, seminaris o fer altres projectes, però no sabeu com fer-ho- aquest curs és per vosaltres!

Ens veiem a Moscou!

Programa

El programa del curs es basa en la metodologia PMP (Project Management Professional). A més d’això, fem servir alguns aspectes que s’imparteixen dins dels cursos moderns de MBA, com el model de model de negoci i altres conceptes. També incloem en el curs els fonaments de Lean Start-up theory – MVP (producte mínim viable). El curs inclou els fonaments de la gestió de projectes: els participants aprendran a escriure la carta de projectes, determinen els objectius del projecte.

Els participants s’ensenyaran com preparar el registre d’interessats, com avaluar els riscos i preparar el registre de riscos. També aprendran altres elements de la teoria de la gestió del projecte. El coneixement de la teoria de la gestió de projectes permetrà als participants que tornin a les seves organitzacions a ser més eficaços creant els projectes. Podran redactar els projectes de manera professional.

Els participants aprendran a escriure un pla d’empresa segons la teoria empresarial moderna. Aprendran el contingut del llenç del model de negoci, aprendran a escriure-la. El concepte més fonamental de la teoria Lean Start-Up: el MVP (producte viable mínim) també s’introduirà als participants. Els conceptes compten amb els requisits mínims necessaris per a l’èxit del projecte. El concepte serà especialment útil per als participants sense o amb la mínima experiència en la gestió del projecte. Aprendran sobre quins són els requisits mínims necessaris per al projecte.

Tot l’aprenentatge s’acompanyarà amb els exercicis pràctics. Els participants no només aprendran la teoria, sinó que també aprendran a utilitzar-la. Durant el curs s’oferiran als participants per intentar practicar la teoria que aprenen. Pel que fa als arranjaments logístics, els participants arribaran el diumenge. No hi ha sessions el diumenge. Les sessions seran de dilluns a divendres. Les sessions seran molt intenses, de manera que recomanem no perdre cap de les parts de les sessions. L’allotjament es proporciona fins el diumenge. I això significa que el dissabte és el dia lliure. Els participants estan convidats a visitar Moscou per veure els bells llocs turístics del dissabte. Però si és clar, si ho desitgen poden sortir divendres a la tarda o dissabte.

Podeu trobar més informació sobre el curs que inclou la informació sobre l’allotjament a la nostra pàgina web: http://uconsulting.nl/courses/

Organitza:
EDEN. (Others)
Lloc:
Alemanya
Dates:
1-10 de maig de 2019
Tema:
Habilitats
Data límit d'inscripció:
28.02.2019
Contacte:
embodiedjourney@gmail.com
Descripció:

El creixement encarnat és un curs de formació per descobrir, explorar i desenvolupar les nostres “habilitats de supervivència de la vida quotidiana” a través de l’aprenentatge cinestèsic, activitats d’encarnació, enfocaments holístics, pràctiques rituals i vida comunitària.
El projecte “Creixement incorporat” és un curs de formació de vuit dies en el marc del programa Erasmus + que tindrà lloc a Alemanya, de l’1 al 10 de maig de 2018 (dies de viatge inclosos).

Aquesta formació està dissenyada per a joves treballadors, formadors, educadors, líders d’ONG i, en general, per a les persones que estiguin disposades a:

 • Explorar el potencial expressiu del cos mitjançant la improvisació i la dansa de contactes
 • Desenvolupar una forta presència a través de les arts performatives
 • Passar temps a l’aire lliure per a activitats físiques, sense importar el clima 🙂
 • Fomentar el seu sentit de la comunitat a través de pràctiques rituals
 • Recopilar noves eines i inspiracions per al seu treball i activitats amb els joves

Els participants han de ser majors de 18 anys i han de ser capaços d’entendre i comunicar-se en anglès. Els participants poden sol·licitar aquesta formació si viatgen des de (i fins a) Alemanya, Itàlia, República Txeca, Polònia, Romania, Letònia, Eslovènia, Espanya, França.

Activitats – metodologies – recursos

Què faràs durant aquest curs?

 • Explorar els principis del procés creatiu: una forma d’eliminar les barreres mentals, emocionals i físiques per tal de generar impressió i expressió en un flux vital basat en el procés d’art de vida Anna Halprins
 • Investigar formes d’expressió autèntica i connexió conscient a través del teatre, la dansa i la improvisació de contactes
 • Explorar les eines rituals sistèmiques i la roda de la medicina per obtenir una direcció i claredat en la nostra trajectòria vital. Inspirant-se en rituals de tribus indígenes (tribus de Mexica i Lakota) i el treball basat en el cos amb arquetips, reforçarem la connexió dins de la comunitat i alliberarem el potencial interior ocult
 • Jugar amb i dins del bosc per revitalitzar el nostre cos i esperits i com a font d’inspiració i quietud per connectar-se plenament amb la nostra essència i descobrir el que realment busquem.
Organitza:
EUROPEAN CULTURAL EPICENTER Bitola (Others)
Lloc:
Bitola,  Macedònia
Dates:
8-16 de maig de 2019
Tema:
Competències digitals
Data límit d'inscripció:
01.03.2019
Contacte:
head.ece.macedonia@gmail.com
Descripció:

Aquest projecte té com a objectiu sensibilitzar sobre les competències digitals dels especialistes en treballs de joves i dotar-los dels coneixements necessaris per crear models d’aprenentatge a distància adequats per a grups objectiu.

Els joves d’Europa gasten una quantitat creixent de temps que consumeixen mitjans digitals (fluxos de vídeo, missatges, blocs o mitjans socials). Tanmateix, hi ha una evident manca de competències dels joves per utilitzar moltes plataformes en línia per a l’aprenentatge i no només per al lleure i l’entreteniment. Aquestes eines poden proporcionar un lloc perquè els joves aprenguin, comparteixin les seves experiències, intercanvien les seves opinions, es diverteixin amb els seus amics i participin activament en la societat.

Aquest projecte té com a objectiu sensibilitzar sobre les competències digitals dels especialistes en treballs de joves i dotar-los dels coneixements necessaris per crear models d’aprenentatge a distància adequats per a grups objectiu.

Objectius específics:

 • Crear mecanismes per al desenvolupament de les competències digitals dels especialistes en treballs juvenils;
 • Obtenir noves competències relacionades amb el desenvolupament i implementació d’activitats educatives no formals des de diferents perspectives en línia i fora de línia;
 • Facilitar l’aprenentatge i la comprensió sobre com utilitzar plataformes d’aprenentatge en línia com Moodle, Coursera, Zoom, EdX, etc., per al desenvolupament i implementació d’activitats de formació no formal i recentment creades;
 • Desenvolupar i provar seminaris sobre diversos temes i qüestions importants per als joves en les comunitats d’organitzacions participants;
 • Comprendre el valor i els potencials de l’aprenentatge en línia per fer que les seves activitats actuals i futures siguin més atractives i accessibles per als joves locals;
 • Proporcionar oportunitats de networking i facilitar l’intercanvi entre les organitzacions participants i els seus membres per tal de crear vincles sostenibles en l’àmbit de les competències digitals;
 • Crear un compendi sobre el desenvolupament i la implementació d’activitats d’aprenentatge en línia.

L’educació a distància a tot el món ja ha demostrat que es pot augmentar l’accés i reduir els costos. Tanmateix, molts països d’aprenentatge a distància i en línia encara es consideren una opció de segona oportunitat. Per tant, les organitzacions juvenils hauran d’establir mecanismes d’assegurament de la qualitat exactes per tal de crear contingut ajustat a les plataformes d’aprenentatge en línia i identificar necessitats i objectius d’aprenentatge dels seus assistents. L’impacte per als aprenents és que tindran moltes opcions més per determinar quins cursos cal seguir i amb quina organització. Les organitzacions que ofereixen activitats educatives practiquen l’enfocament formal i no formal. Això provocarà un major nivell de cooperació interinstitucional en el desenvolupament i implementació de diversos programes educatius en els pròxims dies

Organitza:
Jonathan Cooperativa Sociale (Others)
Lloc:
Calalzo di Cadore, Itàlia
Dates:
16-23 de maig de 2019
Tema:
competències dels joves
Data límit d'inscripció:
04.03.2019
Contacte:
europe@jonathancoop.com i alice.trevelin@jonathancoop.com
Descripció:

Curs de formació de 6 dies dissenyat per oferir noves habilitats i eines per millorar les competències i el coneixement dels joves treballant amb joves necessitats, especialment NEET i joves amb menys oportunitats.

L’informe de la UE de la joventut més recent va indicar que, malauradament, més de 13 milions de persones a tot Europa no es troben en Employment, Education and Training (NEET), i la tendència mostra un creixement constant. La Declaració de París 2015 reconeix que representes el futur i que el treball realitzat per emmarcar el sentit de la iniciativa i la participació dels joves ha de ser col·lectiu i reforçat. D’altra banda, treballar amb joves requereix que els treballadors joves que augmentin contínuament les seves competències per millorar la qualitat del seu treball, per aquest motiu el projecte ‘imPACT’ està dissenyat per millorar la qualitat dels treballs de joves especialment enfocats i dirigits a joves amb risc de exclusió, NEET i joves amb menys oportunitats.

Consta de 6 dies de formació completa i els objectius específics són:

 • Desenvolupar una comprensió profunda de les qüestions relacionades amb la joventut en situació de risc, especialment els NEET i els joves amb menys oportunitats;
 • Augmentar la capacitat dels treballadors joves per capacitar els joves amb els quals treballen, especialment els joves amb risc;
 • Augmentar el seu esperit d’ocupabilitat i iniciativa;
 • Proporcionar eines i mètodes d’aprenentatge concret per desenvolupar habilitats de la vida en funció del seu objectiu específic;
 • Augmentar la motivació dels treballadors joves a treballar amb aquest objectiu i explorar nous enfocaments;
 • Crear l’espai per a activitats de seguiment de cooperació entre organitzacions associades, centrades en joves en situació de risc, especialment NEET i joves amb menys oportunitats.

La formació s’adreça a joves treballadors (majors de 18 anys) que participen en treballs juvenils amb diferents rols (treballadors juvenils, joves líders, entrenadors, mentors i voluntaris), incloent persones amb menys oportunitats. També és possible la participació de professors i professionals implicats en l’organització de la joventut.

Per obtenir més informació sobre les activitats, el pla setmanal, els procediments d’aplicació i la data límit, consulteu el següent enllaç: Més informació

El paquet d’informació s’enviarà als participants seleccionats un cop finalitzat el procés de selecció.