Skip to Content

cercador d'opcions de mobilitat

Introduexi la paraula o text per cercar dins l'apartat d'Opcions de mobilitat

Opcions de mobilitat

Viatjar és una bona forma per conèixer altres realitats i maneres d’entendre el món. Però, a banda del que ens ofereixen les agències de viatge, hi ha moltes altres formes de viatjar que possiblement són més enriquidores i més útils per a la nostra formació.

En aquest apartat us oferim les definicions d’aquestes propostes alternatives i el contacte amb entitats que organitzen aquest tipus d’activitats. Intercanvis, camps de treball, formacions sobre participació juvenil, brigades, estades solidàries o voluntariats europeus són algunes de les activitats que teniu al vostre abast. 

Organitza:
Les Apprentis de l'Espérance
Lloc:
a definir
Dates:
a convenir (2018)
Tema:
art transformador
Data límit d'inscripció:
25.09.2017
Contacte:
lesapprentisdelesperance@gmail.com
Descripció:

Projecte documental transnacional “Les voies de la mer (e) – Odyssée Première” per a una millor comprensió intercultural i una cultura de pau.

En poques paraules, el projecte artístic i transnacional “Les voies de la mer (e) – Odyssée Première” pretén mostrar mitjançant un documental en vídeo la importància de l’educació artística per a la inclusió social i l’educació en la cultura de la pau.

Insistint en la influència de la dona en la transmissió de tradicions (per exemple, a través de danses, rimes, danses circulars, contes i llegendes …) per mostrar la influència de diverses onades de migracions a Europa a través del temps.

A França, amb joves amb menys oportunitats, estan creant escenes dramàtiques i coreografies sobre la cultura que tenim a Marsella, lluitant contra la xenofòbia i promovent la tolerància.

Estan interessats en organitzacions especialitzades en teatre / dansa / música i cant / circ / marioneta / ombra / poesia / màgia / arts visuals … utilitzant els idiomes per a la inclusió social amb nens, joves, dones, gent gran … I que vulguin integrar la narrativa en el seu treball i que vulguin compartir el seu treball i experiències amb el món a través de continguts audiovisuals.
Com a resultat final, la idea és barrejar totes les imatges que tenim, fer un documental de vídeo per tal de contribuir a una millor comprensió intercultural, a través de la història i les tradicions i mostrar el que fem junts per a un món millor.

Aquest projecte de reportatge documental de difusió pretén crear ponts entre cultures i intercanvis entre societats i inspirar als joves a actuar i ser proactius en les seves vides, i ensenyar-los a treballar junts en un únic projecte unificador.
Pot donar lloc a la presentació d’esdeveniments públics per donar suport a la promoció de la interculturalitat i ajudar a ampliar el cercle de cooperació per a la nostra acció solidària.

Aquesta gravació de vídeo s’inclourà al documental. Se suposa que hem de fer sobre la importància de l’educació artística per a una cultura de pau. En aquest cas, us suggerim:
– 3 minuts d’entrevista per presentar la vostra organització i explicar la seva metodologia
– Entrevista de 3 minuts del seu públic i necessitat de les seves necessitats i dificultats
– 3 minuts amb resultats positius de la vostra activitat
– 3 minuts que mostren qualsevol llegenda o narració de contes a les dones, pel llenguatge artístic que vulgueu
– 3 minuts de les teves danses i / o cançons tradicionals (sense editar)

 

Organitza:
Without Borders
Lloc:
Estonia
Dates:
a convenir
Tema:
persones refugiades
Data límit d'inscripció:
30.09.2017
Contacte:
hebayoussifm@gmail.com
Descripció:

Without Borders (Sense Fronteres) és una organització recentment established Estònia no governamental que treballa en la promoció del diàleg intercultural, els refugiats i les qüestions d’estat i de gènere dels migrants a les comunitats d’Europa i Orient Mitjà.

Sense Fronteres se centra en els programes de sensibilització i activitats que poden ajudar els joves, els refugiats i els migrants a Estònia i Europa per desenvolupar una millor comprensió de les creences, valors i cultures de les societats d’allotjament que estan vivint, amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida de vista educatiu, cultural, social.

Sense Fronteres està treballant també en la creació de noves rutes per als estonians i la societat europea, especialment els joves cap a una millor comprensió d’altres cultures.

Sense Fronteres practicarà i donar suport a qualsevol esforç sistemàtic per implementar accions que faria contribuir al canvi i la millora de les condicions socials i polítiques generals que ajuden en la formulació de la comprensió mútua entre les societats i els migrants i refugiats d’allotjament.

Organitza:
“Let's move to the east of Athens”-E.A.S.T.
Lloc:
Grècia, Atenes
Dates:
a convenir
Tema:
esport
Data límit d'inscripció:
31.10.2017
Contacte:
vasilis.ntakouris@gmail.com
Descripció:

És un grup informal, voluntari de persones que viuen a l’oest d’Atenes, on hi ha una gran quantitat de les desigualtats socials en contrast amb l’àrea de l’est de la ciutat metropolitana d’Atenes (Attica).
El seu objectiu és estimular i donar suport als nens i joves a participar en esports o activitats físiques educatius provocant la seva pròpia transformació social moure del seu status adscrit a un nou estat assolit per si mateixos. (E.A.S.T).
Creuen que si els nens i joves participen en qualsevol tipus d’ambdós esports formals o informals i activitats físiques, que poden aprofitar una oportunitat única:
-Per mantenir-se físicament i mentalment, per fer front als problemes de pes i obesitat, per prevenir o reduir l’impacte de moltes altres condicions relacionades amb la salut i, al seu torn, no tenir considerables costos socials.
-Per interactuar i integrar-se amb altres grups socials, els resultats esperats realistes en la inclusió social i la integració, especialment per als grups marginats i desfavorits, com els immigrants i persones en risc de discriminació.
Aprendre a ser part d’un equip i acceptar el principi de joc net, així com per establir comportaments i estils de vida saludables.
-Per regular el comportament social i crear un sentiment de pertinença, que al seu torn condueix a un enfortiment de la democràcia.
-Per unir les persones, la creació de comunitats i la lluita contra les actituds de xenofòbia i racisme.
-Per crear cohesió i fer possible l’educació per a la democràcia a través de les experiències col·lectives i emocionals.

També creuen que l’esport voluntàri pot ajudar a desenvolupar competències importants per a la comprensió democràtica, la cooperació, la igualtat de gènere, lideratge i organització.
Els seus membres organitzen o participen com a voluntaris en tot tipus d’esdeveniments o activitats esportives, com ara esdeveniments en interiors o exteriors i formals o informals esportius, esdeveniments esportius, esdeveniments esportius de base recreatives, activitats físiques.
A més, promouem i desenvolupem voluntari en el sector de l’esport i l’activitat física.
Finalment, es promou la participació dels joves en totes les consultes, debats i processos de presa de decisions en el camp d’esports.

Organitza:
"Idee In Movimento"
Lloc:
Itàlia (Sicília)
Dates:
a convenir
Tema:
persones refugiades, participació a campanyes
Data límit d'inscripció:
31.10.2017
Contacte:
alabard7@hotmail.com
Descripció:

“Idee In Movimento” és una petita però extremadament activa associació cultural. Va néixer el 5 de juliol del 2015 gràcies a un grup d’amics joves i dinàmics. Es troben al petit poble de Giardini Naxos, la primera colònia grega de Sicília.

La seva badia, la badia de Naxos, és una de les més belles d’Itàlia. A una distància de 2 KM, a la part alta del mont Tauro, es troba la coneguda ciutat de Taormina, que va acollir el G7 els dies 26 i 27 de maig de 2017.

Estan involucrats en molts camps diferents:

Activitats i activitats esportives: creuen que l’esport és una poderosa eina d’inclusió social, creixement personal i millora de la salut.

A més, a través de la pràctica de l’esport, es poden transmetre valors crucials als atletes com la tolerància, el treball en equip, el respecte, l’autoestima, l’honestedat, l’equitat. Van dur a terme moltes activitats com tornejos esportius (Copa Don Bosco), “coincidències d’integració” entre refugiats migrants i persones locals, maratons de solidaritat;

  • Activitats recreatives: Es comprometen a crear espais d’agregació social a la nostra comunitat. Van organitzar activitats lúdiques tant per a joves com per a majors per tal d’enfortir els lligams socials a través dels seus esdeveniments (Torneig recreatiu com “Idee In Moviment 17″ i el torneig “Ace of Naxos”);
  • Voluntariat: dediquen molt de temps a ajudar a les persones més desfavorides i a recolzar els grups més fràgils de la nostra comunitat. Per exemple, han participat en la campanya de recaptació de fons contra la intimidació cibernètica “Fiori D’Azzurro”;
  • Activitats culturals i institucionals: un dels àmbits principals en què estàn implicats està representat per Cultura i Activitats Institucionals. Van organitzar diversos esdeveniments culturals com “Giardini di Versi e Prosa” per reconèixer els esforços dels artistes locals.

A més, també han organitzat debats entre experts i obertes al públic sobre temes contemporanis com “Brexit”.

Han col · laborat amb el important festival literari “Naxoslegge” el 2016. En particular, van tenir cura de l’organització de diversos esdeveniments culturals dedicats al tema del diàleg intergeneracional. A més, són especialment sensibles a la qüestió de la violència de gènere, cada any organitzen una sèrie d’activitats sobre el tema que impliquen l’escola i altres socis;

El projecte “Batticuore Giardinese”: entre el 2016 i el 2017, han col·laborat en el que consideren un dels nostres esforços més importants. El projecte “Batticuore Giardinese”, creat per Claudio Patinella, Mario Ianniello i Giuseppe Leotta, a través d’una reeixida campanya de recaptació de fons i gràcies a la participació de les institucions locals, va aconseguir l’important objectiu d’adquirir sis màquines de desfibril·lació que ara es troben a tot arreu Territori local.

Al llarg del projecte, les tècniques de primers auxilis i els mètodes d’ús de les màquines de desfibril·lació es van ensenyar lliurement a un grup de ciutadans locals. L’atac de cor és la primera causa de mort al món, estem orgullosos d’haver contribuït humilment a afrontar aquest problema;

  • Protecció del medi ambient: els importa molt el nostre entorn natural. Durant els anys han realitzat moltes activitats com a campanyes de sensibilització, neteja de platges i participen en la campanya de referèndums contra la perforació del mar que, malauradament, no va arribar a ser necessària.

Tenim una àmplia xarxa de contactes a nivell local i internacional. L’associació té 27 membres amb diferents coneixements i coneixements, la majoria d’ells són joves menors de 35 anys. Estan molt interessats en els projectes de la UE i estan buscant partners.

Organitza:
Autonomia e Descoberta i Fundació Catalunya Voluntària
Lloc:
Beja, Portugal
Dates:
Del 24 de novembre al 15 de desembre de 2017
Tema:
activitats culturals, esportives i musicals
Data límit d'inscripció:
31.10.2017
Contacte:
comunicacio@catalunyavoluntaria.cat
Descripció:

Durant el SVE les persones voluntàries tindran l’oportunitat d’organitzar activitats culturals, esportives i musicals, debats, promouran el programa Erasmus+ i voluntariat. Les persones voluntaris treballaran amb l’equip d’Autonomia e Descoberta, amb el Departament de Joventut del Municipi i altres organitzacions juvenils que treballen amb i per a la comunitat de joves.

El projecte estarà format per 6 voluntaris/es de Bulgària, Itàlia, Hongria, Polònia i Catalunya.

La totalitat de les despeses d’allotjament, manutenció, transport local, assegurança mèdica, suport lingüístic i visat (si fos necessari) estan cobertes pel programa Erasmus+ de la Comissió Europea.

L’entitat organitzadora farà efectiu el pagament del cost del viatge internacional (fins a la quantia màxima del pressupost establert 275€) un cop presentats els documents justificatius del viatge i de la compra realitzada. Els voluntaris/es també reben suport personal (mentor) i suport relacionat amb les tasques (supervisor) per part de l’entitat d’enviament i d’acollida abans, durant i després del projecte.

Al finalitzar el projecte els voluntaris/es rebran el Youthpass, certificat que acredita el seu pas pel SVE.

Qui pot participar? Totes les persones residents a Catalunya, d’entre 18 i 30 anys, que no hagin realitzat un SVE amb anterioritat, interessades en la temàtica del projecte i amb ganes d’emprendre la gran aventura de ser voluntaris/es europeus.