Skip to Content

cercador d'opcions de mobilitat

Introduexi la paraula o text per cercar dins l'apartat d'Opcions de mobilitat

Opcions de mobilitat

Viatjar és una bona forma per conèixer altres realitats i maneres d’entendre el món. Però, a banda del que ens ofereixen les agències de viatge, hi ha moltes altres formes de viatjar que possiblement són més enriquidores i més útils per a la nostra formació.

En aquest apartat us oferim les definicions d’aquestes propostes alternatives i el contacte amb entitats que organitzen aquest tipus d’activitats. Intercanvis, camps de treball, formacions sobre participació juvenil, brigades, estades solidàries o voluntariats europeus són algunes de les activitats que teniu al vostre abast. 

Organitza:
Demetra Formazione
Lloc:
Itàlia
Dates:
del 8 d'octubre al 15 d'octubre del 2017
Tema:
emprenedoria, lideratge, L'aprenentatge no formal, La desocupació / ocupabilitat
Data límit d'inscripció:
31.05.2017
Contacte:
tiaformazione@gmail.com
Descripció:

El projecte té com a objectiu millorar, actualitzar i adaptar les capacitats i competències dels adults en atur, per tal de donar-los la possibilitat de la integració o reintegració en el mercat laboral.

També té com a objectiu reforçar les seves possibilitats d’ocupació, identificant les competències clau assignats corresponents al context nacional.

Aquestes competències seran millorades a través d’intervencions educatives centrades que afectaran tant les habilitats bàsiques i tous.

L’objectiu principal és proporcionar coneixements i habilitats no només per millorar les habilitats de la tècnica, sinó també “competències clau” (per augmentar les competències relacionals, emocionals i motivacionals);

A més, té com a objectiu augmentar l’autoestima i l’esperit emprenedor i que proporciona una sèrie d’instrucció estructurada sobre com afrontar el mercat laboral. A més d’oferir activitats educatives, aquest projecte té com a objectiu la realització d’una plataforma transnacional on és possible trobar l’oferta de treball i la demanda, eines d’ús compartit, documents, materials d’ensenyament i d’aprenentatge electrònic.

l projecte es divideix en diferents fases:

la primera fase és el reconeixement de les habilitats que requereixen una millora apropiada d’acord amb el mercat de treball;

la segona se centrarà en el desenvolupament d’una plataforma d’e-learning per permet la realització de cursos de formació destinats a enfortir les capacitats individuals;

en tercer lloc, la realització d’una plataforma d’intercanvi de coneixements perquè les persones es presenten i es comuniquen entre si; la implementació d’un programa d’entrenament dissenyat per al personal, per tal de crear un metodològiques i educatives bases comunes i promoure la difusió de la formació europea en l’àmbit local;

Per fi, un programa d’intercanvi que permet al personal per visitar les organitzacions de formació dels països socis per tal de compartir les bones pràctiques.

Organitza:
Van Provincial Directorate for National Education
Lloc:
a convenir
Dates:
a definir
Tema:
Lluita contra la discriminació, Democràcia/Ciutadania activa, El diàleg intercultural, La política de joventut
Data límit d'inscripció:
31.05.2017
Contacte:
ezgicankizilok@hotmail.com
Descripció:

El partner informa que està escrivint sobre l’adopció del projecte social entre els refugiats i la joventut europea.

Tracta sobre l’adopció social entre els refugiats i la joventut europea. L’objectiu és reunir joves de diferents cultures junts i crear ells un entorn en el qual es coneixen millor, tirar tots els estereotips i prejudicis, de manera que l’empatia i la tolerància entre ells augmenta i que tenen el diàleg internacional, la inclusió cultural creuada i habilitats de solidaritat.

Organitza:
Fundació Educació Solidària
Lloc:
A Mèxic, Senegal o Costa d’Ivori
Dates:
juliol o agost
Tema:
educació en el lleure
Data límit d'inscripció:
31.05.2017
Contacte:
albert.francoli@educaciosolidaria.org, 93 441 64 06
Descripció:

Què es pretén amb els camps d’estiu?

Els objectius principals són compartir, acostar-se a altres realitats i cultures, anar a aprendre, conèixer situacions educatives diferents i treballar en equip.

Qui els promou?

– A Catalunya: Fundació Educació Solidària.

– A Mèxic: Asociación Educación Solidaria en las Californias i Asociación Educca.

– A Senegal i Costa d’Ivori: Association Education Solidaire.

On es porten a terme?

– A Mèxic: a Tijuana, Ensenada i Mexicali.

– A Senegal: a Dakar, a Sam-Sam i Thiaroye (a prop de Dakar), a Sokone (al centre del país), i a Kabrousse (a prop d’Oussouye, a la regió de la Casamance).

– A Costa d’Ivori: a Daloa i a Abidjan.

Què s’hi fa?

Participar en activitats de lleure per a nois i noies, compartint amb els monitors locals la seva organització i desenvolupament.

Qui pot anar-hi?

Joves majors de 20 anys que volen dedicar una part dels mesos d’estiu a col·laborar en les activitats que Educació Solidària proposa.

Com ens preparem?

Educació Solidària organitza, conjuntament amb l’escola Adhara, un curs de formació on es comenten diversos aspecte sobre la Cooperació, reflexions sobre les relacions Nord-Sud, coses a tenir en compte abans, durant i després del voluntariat, què és la Fundació

Educació Solidària i en quins projectes participa, etc.

Finançament

Cada voluntari s’ha de finançar el seu viatge. Les entitats locals es fan càrrec de l’allotjament i la manutenció, tot i que en algun cas es demana una mínima contribució al voluntari.

I després?

Posteriorment a l’experiència de voluntariat, es porta a terme una darrera reunió de valoració i avaluació.

 

Organitza:
Breizh Mea
Lloc:
França (Pacé)
Dates:
A convenir
Tema:
entitat sòcies
Data límit d'inscripció:
31.05.2017
Contacte:
breizhmea@gmail.com
Descripció:

La organització d’educació no formal Breizh Mea té com a objectiu millorar la cooperació i l’entesa entre Europa i Àsia i promoure la ciutadania participativa, responsable i activa al públic en general, especialment joves.

Europa i Àsia són les zones plenes de diverses cultures, tradicions i llengües. Breizh Mea desitja presentar, compartir i contribuir a una millor comprensió d’ells per tal que els joves d’avui i demà estiguin units en la diversitat, oberts al món i als altres en les societats més inclusives i homogènies.

La filosofia és l’organització per dur a terme les seves missions amb l’ús de l’educació no formal. Actua per desenvolupar habilitats transversals i l’autosuficiència dels participants, el diàleg intercultural, ressaltar els valors comuns, donar suport a la inclusió social i donar lloc a un sentit de pertinença a una comunitat global.

Breizh Mea actua sobre públic en general, especialment els joves, els ciutadans, les organitzacions juvenils, escoles, facultats i poders públics.

Organitza:
ONG Desenvolupament i Iniciativa
Lloc:
Ucraïna (Dnipro)
Dates:
A convenir
Tema:
entitats sòcies
Data límit d'inscripció:
31.05.2017
Contacte:
office.development.initiative@gmail.com
Descripció:

Les seves principals prioritats són la promoció de la participació juvenil, la posició ciutadana activa i les idees de la democràcia entre els joves ucraïnesos, que separa la consciència de les oportunitats de mobilitat i la construcció d’una societat civil activa a través de projectes d’educació no formal.

Organitzen projectes nacionals i internacionals sobre els següents temes:
– L’emprenedoria social;
– La ciutadania activa;
– Protecció dels drets humans (que actua contra la discriminació de les minories, els refugiats)
– Protecció del medi ambient i l’estratègia de desenvolupament sostenible;
– Estratègia de la smart city, els sistemes de tecnologia de comunicacions i eines de mitjans;
– Ocupació dels joves;
– Diàleg intercultural i la gestió de la pau;
– Estil de vida saludable i les activitats esportives.

Pàgina 1 de 512345