Skip to Content

cercador d'opcions de mobilitat

Introduexi la paraula o text per cercar dins l'apartat d'Opcions de mobilitat

Opcions de mobilitat

Viatjar és una bona forma per conèixer altres realitats i maneres d’entendre el món. Però, a banda del que ens ofereixen les agències de viatge, hi ha moltes altres formes de viatjar que possiblement són més enriquidores i més útils per a la nostra formació.

En aquest apartat us oferim les definicions d’aquestes propostes alternatives i el contacte amb entitats que organitzen aquest tipus d’activitats. Intercanvis, camps de treball, formacions sobre participació juvenil, brigades, estades solidàries o voluntariats europeus són algunes de les activitats que teniu al vostre abast. 

Organitza:
Italian National Agency
Lloc:
Itàlia
Dates:
entre el 16 i el 21 d'octubre de 2018
Tema:
foment de les activitats Erasmus+
Data límit d'inscripció:
24.06.2018
Contacte:
l.pignocco@agenziagiovani.it
Descripció:

Aquesta edició de EYE Opener està dissenyada per a treballadors de joventut voluntaris i professionals que treballen directament amb els joves per establir conjuntament projectes internacionals d’intercanvi de joves dins del context de l’EuroMed”.
El curs s’adreça principalment a aquells que no tenen experiència en l’organització d’un Intercanvi Internacional de Joves sota el programa ERASMUS +: Joventut en Acció. No obstant això, no importa si inicialment està interessat en organitzar un Intercanvi Jove o si definitivament està planejant fer-ne un. Si representes una organització o grup amb molta experiència en Intercanvis per a joves, però veus que encara podreu beneficiar-vos de l’aportació d’un curs de formació d’obertors, encara podeu participar recordant que el curs està essencialment dissenyat per a principiants.

Els objectius de la formació són:
– donar una introducció informada al programa ERASMUS +: Joventut en acció, centrat en els intercanvis juvenils i la seva capacitat per millorar la ciutadania activa (europea), especialment (encara que no exclusivament) per als nouvinguts al programa;
– oferir una experiència d’aprenentatge individual i col·lectiva a través d’un procés simulat per establir un projecte d’intercanvi juvenil;
– desenvolupar els coneixements, habilitats i actituds necessaris per organitzar un Intercanvi Jove, basat en pràctiques d’aprenentatge no formal, principis i estàndards de qualitat del Programa Joventut en Acció;
– permetre als participants reflexionar sobre el seu aprenentatge i familiaritzar-se amb Youthpass, l’estratègia sobre el reconeixement de l’aprenentatge no formal al camp juvenil, la seva eina tècnica per produir Certificats Youthpass i la seva aplicació en els Intercanvis Juvenils en particular i la Joventut en el programa d’acció en general;
– oferir l’oportunitat de conèixer possibles grups d’associats i de fer contactes en altres països.
– encoratjar i fomentar la cooperació entre els joves dels països del Programa i dels països del Sud per desenvolupar junts els intercanvis juvenils en funció dels seus interessos comuns.
– promoure associacions de parella iguals entre joves i organitzacions dels països del Programa i dels països del Sud.

Grup objectiu:
De 17 a 21 anys per a joves.
Els treballadors juvenils i els líders juvenils han de tenir més de 21 anys d’edat.

Organitza:
European confederation of Youth Clubs
Lloc:
Sibiu, Romania
Dates:
Del 8 a l'11 d'agost de 2018
Tema:
radicalització juvenil
Data límit d'inscripció:
24.06.2018
Contacte:
ecyc@fcjmp.be
Descripció:

L’objectiu principal d’aquest curs de formació és formar entrenadors que tenen les competències i la motivació per contribuir a la millora de la qualitat dels treballs juvenils en els països del Consell d’Europa.

Dins d’aquest curs, els participants tenen la possibilitat de desenvolupar les seves competències com a formadors en el treball juvenil, amb un enfocament particular en la prevenció de l’extremisme violent i la radicalització.

En línia amb l’Estratègia Europea de Formació en el marc del programa Erasmus +: Joventut en Acció, el curs ToT considera que les següents competències són essencials quan es treballa com a formador d’educació no formal:

• i competències interculturals
• la competència per cooperar amb èxit en equips;
• la competència per comunicar-se de manera significativa amb els altres;
• la competència per dissenyar programes educatius;
• la competència per dirigir el propi aprenentatge (Learning to Learn);
• la competència per entendre i facilitar processos d’aprenentatge individuals i col·lectius;

Els participants entren al curs ToT amb diferents nivells d’experiència prèvia com a formadors, així com les competències desenvolupades, de manera que les necessitats d’aprenentatge dels participants són diferents. L’enfocament educatiu implementat en el curs ToT pretén permetre identificar i perseguir aquestes diferents necessitats d’aprenentatge. El grup com a font d’aprenentatge entre iguals i formadors com a facilitadors d’aquests processos d’aprenentatge són els pilars essencials d’aquest enfocament.

S’esperen els participants:

• tenir coneixements bàsics pel que fa al treball juvenil i la prevenció de l’extremisme i la radicalització violentes
• poder cursar cursos de formació en anglès;
• estar preparats per reflexionar i qüestionar les seves pròpies creences i enfocaments com entrenadors;
• haver tingut experiència internacional en el camp del treball juvenil;
• tenir el potencial i necessitar desenvolupar competències formatives i actuar després del curs com a entrenador per a les seves organitzacions d’enviament;
• Mostrar iniciativa i voluntat d’autodirigir el seu propi procés d’aprenentatge.

La participació a la formació en línia de l’ECYC en el treball juvenil com a pràctica preventiva és un plus.

Els participants del TOT es demanen que s’inscrigui abans del 30 de juny, a continuació d’aquest enllaç:
https://www.surveymonkey.com/r/totyouthwork

Els participants hauran de cobrir una quota d’inscripció d’Euro 50.
Información del Traductor de GoogleComunidadMóvil

Organitza:
Latvian National Agency
Lloc:
Kosovo, Pristina
Dates:
Entre el 8 i el 14 de setembre de 2018
Tema:
creativitat juvenil
Data límit d'inscripció:
24.06.2018
Contacte:
vladislava.skele@jaunatne.gov.lv
Descripció:

Es publica una formació a Kosovo “EUtopia? Diversitat en el canvi d’Europa: laboratori creatiu de treball per a joves per repensar les solucions de diversitat”.

Si esteu preparat per aprofundir en el significat de la diversitat i utilitzar el que trobeu per reformar les pràctiques del treball juvenil, EUtopia és per a vosaltres!

Alguna vegada has sentit a escoltar que la diversitat és necessària per a una societat pròspera pacífica? Algú ha dit que ha anat massa lluny? O que la diversitat és impossible i innecessària? Alguna vegada t’ha preguntat si potser això és cert? Quan tot sembla estar canviant de manera tan ràpida i, sovint, com se sent per a pitjor, com treballa amb els joves per tenir-ne sentit?

Imagineu un món on sabeu almenys algunes de les respostes. O un món on la gent podria fer aquestes preguntes. O un món on tindria temps per fer preguntes i pensar respostes.

Voleu fer un viatge creatiu de sis mesos amb una comunitat dinàmica d’estudiants?
Voleu provar la vostra mà en un equip de joventut lent en un món que canvia ràpidament?

Uniu-vos a EUtopia? La diversitat en una Europa canviant: un laboratori creatiu a llarg termini per repensar els enfocaments de la diversitat en el treball juvenil.
Està dissenyat per als pensadors crítics, que treballen amb els joves i no tenen por d’obrir qüestions controvertides i conceptes de qüestionament.
És per als molt experimentats entre nosaltres, que de vegades se senten cansats de pensar i els molt frescos, que de vegades se senten perduts sobre fins on començar.

L’objectiu del laboratori és proporcionar als professionals del camp juvenil una oportunitat 1) d’explorar les complexes i diverses realitats dels joves en una Europa canviant i 2) preparar-se per respondre millor a aquestes realitats aplicant una perspectiva basada en valors de la diversitat i remodelant les pràctiques de treball de la joventut.
Els objectius del laboratori són:
• crear una comunitat d’aprenents preparats per participar en un procés d’aprenentatge dinàmic i autèntic, reptant, a llarg termini;
• identificar les condicions sociopolítiques i culturals rellevants que influeixen en la vida dels joves a nivell local i europeu;
• explorar els contextos en què els joves creixen avui, i avaluar críticament les respostes actuals al treball juvenil;
• comprendre el raonament i la motivació dels punts de vista i les actituds dels joves, descobrir com es formen les opinions i fomentar el pensament crític;
• desafiar / radicalitzar el concepte de diversitat, explorant-lo basant-se en una perspectiva de política normativa basada en valors;
• desenvolupar les competències més rellevants per reconsiderar i reconfigurar pràctiques de treball juvenil que s’adaptin als reptes actuals;
• incorporar principis de treball lent a la joventut en pràctiques relacionades amb la diversitat;
• Descobrir les oportunitats d’incorporar un enfocament basat en els valors de la diversitat dins de les activitats Erasmus + i donar suport a la cooperació internacional entre els participants.

“EUtopia? La diversitat en una Europa canviant” és un experiment creatiu, analític i crític que durarà sis mesos. Aporta noves vides als conceptes antics i el capturarà tot en una eina dinàmica creada per tots els participants. Es compon de quatre elements:

• 1a part: Laboratori d’introducció a casa – procés d’aprenentatge en línia format per 24 hores de treball guiat individualment de juliol a agost (els participants hauran de dedicar unes 3 hores setmanals per a l’aprenentatge en línia durant tot l’estiu)
• 2a part: Laboratori d’Anàlisi Crítica: repte, exploració i desenvolupament de conceptes a Kosovo, del 8 al 14 de setembre de 2018
• 3a part: Laboratori de pilotatge per a la creativitat i la experimentació: laboratoris personals dels participants en les seves comunitats locals
• 4a part: Laboratori de disseny – laboratori d’eines i enfocaments a Letònia, del 9 al 13 de desembre de 2018

La convocatòria està oberta a totes les persones que treballen professionalment amb els joves. Qualsevol implicació anterior amb temes de diversitat serà un avantatge.
Es demana als participants seleccionats que participin en totes les parts del Laboratori.

Aquest laboratori a llarg termini és la cinquena edició internacional d’un concepte de formació desenvolupat conjuntament per l’Agència Nacional de Letònia per al programa Erasmus +: Youth in Action i SALTO South East Europe i Centres de recursos per a la diversitat cultural.

Organitza:
EduEra
Lloc:
Krompachy, República Eslovaca
Dates:
Entre el 22 i el 29 d'agost de 2018
Tema:
treball juvenil
Data límit d'inscripció:
26.06.2018
Contacte:
eduerango@gmail.com
Descripció:

“Let’s get cross” és un seminari internacional d’experts de 7 dies de durada sobre com millorar l’impacte de la joventut i l’educació no formal a través de la cooperació intersectorial.
Es dirigeixen als proveïdors de feines juvenils, als proveïdors d’educació (de qualsevol tipus) i als municipis.

La reunió d’experts tindrà lloc del 22 al 29 d’agost (inclosos els dies de viatge) de 2018 a Krompachy, a l’est d’Eslovàquia. 

L’aspiració principal del seminari d’experts és millorar l’impacte del treball juvenil i l’educació no formal a través de la cooperació intersectorial. Exemples d’això poden ser que una escola col.labori amb un centre juvenil per a proporcionar activitats extraescolars fora de l’escola o a l’aula. O una universitat col·labori amb una organització d’intercanvis juvenils per proporcionar oportunitats internacionals als seus estudiants per adquirir habilitats blaves a través de l’educació no formal i les mobilitats d’aprenentatge. O els proveïdors d’educació formal integren mètodes no formals en les seves intervencions. O un municipi comunica els treballadors juvenils, els proveïdors d’educació i els empresaris per garantir que els joves adquireixin les competències i experiències pràctiques requerides pel mercat laboral.

Elements del programa:

– Compartir realitats del treball i l’educació juvenils a les nostres comunitats, regions i països
– discutir quines competències són necessàries per al segle XXI
– Garantir la digitalització, l’alfabetització mediàtica, la creativitat i l’esperit emprenedor com a trets transversals
– avaluar els punts forts, les debilitats, les oportunitats i les amenaces dels diferents tipus d’actors en el treball i l’educació juvenils i la combinació d’aliances guanyadores en el marc de la cooperació intersectorial
– Compartir i identificar pràctiques i formats en la cooperació intersectorial en l’educació i el treball de la joventut
– Compartir eines i pràctiques per al lliurament d’intervencions educatives i desenvolupament de competències
– Conegueu l’altre costat: recomanacions d’empresaris, emprenedors i servei de mà d’obra
– avaluació i reconeixement de competències: com fer-ho?
– pla d’acció per a activitats de seguiment, transferència, promoció i difusió

Perfil de les persones participants:
Cada país, comunitat o regió ha d’estar representada per almenys dos experts: un representant d’un treball de joves / proveïdor d’educació no formal i l’altre que representa qualsevol altre tipus de proveïdor d’educació (per exemple, kindergardens, escoles primàries, universitats, escoles secundàries, universitats, ETV, educació d’adults, educació en temps lliure, educació alternativa, educació informal) o municipis (el capítol responsable de la joventut i / o l’educació).

Els experts participants han de ser majors de 18 anys i ser residents al país de l’organització associada designada. Els experts han de tenir fluïdesa en anglès i estar disposats i compromesos a treballar dur (almenys unes 9 hores al dia). Els experts també haurien de comprometre’s a dur a terme les tasques preparatòries acordades i estiguessin disposades al seguiment del seminari a través del treball actiu juvenil o del treball educatiu, idealment en cooperació amb la seva organització enviada o associada. També és important subratllar que aquest seminari d’experts tindrà uns trets forts d’un curs de formació en el treball juvenil i es basarà en la caixa d’eines d’educació no formal.

Organitza:
Eskisehir Development Association
Lloc:
Eskisehir, Turquia
Dates:
Entre el 2 i el 9 d'agost de 2018
Tema:
emprenedoria
Data límit d'inscripció:
01.07.2018
Contacte:
egdroadmap10@gmail.com
Descripció:

El curs pretén identificar i desenvolupar habilitats empresarials juvenils centrant-se en temes com ara models de negoci, presa de riscos, recerca i avaluació.

Aquest projecte està dissenyat per abordar temes com l’atur juvenil, el desenvolupament personal, la presa de riscos, la zona de confort, la recerca a mida, la passió i la motivació, la idea empresarial i la creació de plans, la pràctica del model de negoci amb la gestió de processos.

El seu objectiu:
Identificar i desenvolupar habilitats empresarials juvenils centrant-se en temes com ara models de negoci, presa de riscos, recerca i avaluació.

El seu model de formació:
El projecte tindrà un enfocament interactiu basat en l’educació no formal i les metodologies d’aprenentatge experiencial. Aquestes metodologies s’aplicaran amb eines relacionades amb conceptes en tallers i entorns d’espai lliure dissenyats per ells mateixos, amb la inclusió de formadors de projectes i participants.

Un altre projecte sobre l’esperit empresarial?
Creiem que hi ha moltes idees creatives per a la ment i la passió en el cor dels joves. Només falta un camí on poden sentir que arriben a les estrelles amb els peus a terra. Com l’Associació de Desenvolupament Eskişehir que dóna suport a la joventut sobre temes relacionats amb el tema de l’emprenedoria és un dels nostres objectius organitzatius.

Qui hauria de participar?
Gent que;
* estan motivats, els agrada treballar en equip, gaudeix de la participació, són responsables.
* té com a objectiu un impacte positiu en la societat per part de les organitzacions que s’uneixen / s’uniran amb la motivació de conèixer noves cultures.
* tenen la passió per entendre els components de les organitzacions.
* són treballadors juvenils actius que volen augmentar el seu nivell de competències en matèria de gestió organitzativa i que tenen experiència en joventut almenys durant un any. (inclosos gestors, membres actius, líders, directors de projectes, líders de projectes, responsables, membres de la junta, etc.)
* té prou nivell de parlar d’anglès per participar fàcilment en debats, pluja d’idees, grups de treball, presentacions, etc. durant el projecte. (Es tracta d’un Projecte TC! Conté diverses sessions i tallers sobre temes relacionats amb els temes centrals i té una agenda més intensa que qualsevol EI)
* tenen entre 18 i 24 anys.

Més detalls i selecció
L’activitat del projecte tindrà lloc a Eskişehir, Turquia (8 dies) a l’agost de 2018. Hi haurà 3 participants seleccionats de cada país.
L’equilibri de gènere també serà una de les prioritats de la selecció.