Skip to Content

cercador d'opcions de mobilitat

Introduexi la paraula o text per cercar dins l'apartat d'Opcions de mobilitat

Opcions de mobilitat

Viatjar és una bona forma per conèixer altres realitats i maneres d’entendre el món. Però, a banda del que ens ofereixen les agències de viatge, hi ha moltes altres formes de viatjar que possiblement són més enriquidores i més útils per a la nostra formació.

En aquest apartat us oferim les definicions d’aquestes propostes alternatives i el contacte amb entitats que organitzen aquest tipus d’activitats. Intercanvis, camps de treball, formacions sobre participació juvenil, brigades, estades solidàries o voluntariats europeus són algunes de les activitats que teniu al vostre abast. 

Organitza:
Urbana Mládež (Urban youth)
Lloc:
Zagreb, Croatia
Dates:
Octubre 2017
Tema:
dansa
Data límit d'inscripció:
31.07.2017
Contacte:
urbanamladez@gmail.com
Descripció:

Urbana Mládež (joventut urbana) és una organització sense ànim de lucre l’objectiu principal és la participació activa dels joves i el desenvolupament del seu potencial a través de l’educació no formal, la tutoria i suport. Estan organitzant la implementació de programes, projectes i activitats en el camp de la producció de vídeo, producció de música, l’esperit empresarial i l’emprenedoria social, la ciutadania activa i la democràcia, els mitjans de comunicació social, la cultura urbana, aficionats i l’esport recreació.

A través de tots els projectes que posem l’èmfasi en temes d’educació i augmentar l’ocupació, la prevenció de l’addicció i la supressió de la violència i els prejudicis. Solem treballar amb joves amb menys oportunitats.

Urbana Mládež té el seu estudi multimèdia anomenada PMP estudique consisteix en:
– Estudi de dansa al Centre de Cultura Dubrava on ensenyen breakdance i hip-hop classes de ball i varietat d’activitats recreatives a nens i joves. A mesura que el hip-hop i el breakdance és una cultura que ve del carrer del nostre grup objectiu principal és que els nens i joves amb menys oportunitats com hem descrit.
– Estudi de la música en el qual treballen amb músics de demostració en molts gèneres musicals com el hip-hop, pop, rock, folk, clàssica, etc. Producció de música com instrumentals, ritmes, la producció vocal, barreja i masterització. També eduquen jove en tot això camps amb eines i mètodes d’educació no formal.

El seu grup objectiu principal en l’estudi és també joves amb menys oportunitats. Els ajuden a trobar la seva passió i la raó de créixer en qualsevol gènere o de la secció de música. Els donen suport amb el disseny, implementació i promoció del seu treball, els seus projectes i la seva carrera.

– Secció de vídeo a la que treballen en la gravació de vídeo i edició de vídeo per als nostres projectes, estudi de ball, els nostres músics i membres, altres artistes, organitzacions i institucions.
– la secció de fotos en què treballen en sessions de fotos i edició d’imatges per als seus projectes, estudi de ball, els nostres músics i membres, altres artistes, organitzacions i institucions.

Actualment estan involucrats en Erasmus a Sèrbia anomenats 3M: Multimèdia multiplicadors de la Margins.Project que porta la potenciació tant als participants, així com a les comunitats vulnerables a través de l’adquisició d’habilitats de presa de fotografia i de vídeo i el foment de l’alfabetització mediàtica.

Urbana Mládež està actiu en;
– nivell local en el disseny i organització de projectes i esdeveniments al nostre barri i la ciutat. Col·laboren amb centres culturals, teatres, altres ONG i organitzacions, companyies i centres comercials.
– A nivell nacional en el disseny i organització de projectes i esdeveniments a nivell nacional en diverses licitacions públiques i en cooperació amb altres ciutats.
– nivell europeu amb una activa participació en el programa Erasmus, més programa.

Associació Urbana Mládež es guia pel principi de la joventut per a la joventut – els seus líders i membres són joves amb un fort desig de canvi en la comunitat per a una millor, aprendre junts i fer créixer les competències dels joves. Són actius en l’educació, la formació i l’execució de projectes que tinguin la intenció d’augmentar i desenvolupar coneixements, habilitats i actituds del jove. Urbana Mládež reuneixen entrenadors, experts i joves voluntaris amb totes les competències de nivell per contribuir activament al desenvolupament del potencial dels joves amb dimensió europea i la prosperitat de les comunitats locals.

Concretament tenen el següent projecte entre mans:

Training course “Erasmus dance connection”
Venue: Zagreb, Croatia
Date: 20.10 – 25.10.2017
Host organization: Urbana mladež (Urban youth)
www.urbanamladez.hr / facebook.com/urbanamladez
Més informació a Salto Youth: https://www.salto-youth.net/tools/otlas-partner-finding/project/erasmus-dance-connection.8088/

Organitza:
URBAN PROD
Lloc:
Marsella, França
Dates:
12 mesos (agost 2017-juliol 2018)
Tema:
audiovisual
Data límit d'inscripció:
31.07.2017
Contacte:
comunicacio@catalunyavoluntaria.cat
Descripció:

Urban Prod és una ONG especialitzada en creació de material audiovisual per promoure la participació civil entre la gent jove.

L’objectiu d’aquesta organització és utilitzar l’audiovisual per promoure la cultura, com eina de transformació social i d’educació no reglada. Una eina d’expressió, comunicació, que ajudi a promoure una participació major i més activa entre la població jove, i donar l’oportunitat d’utilitzar la cultura i ser els responsables del contingut digital que es pot trobar.

Les activitats de Urban Prod, en les quals participaria el voluntari/a, consisteixen en:

1) Facilitar tallers sobre els mitjans, periodisme ciutadà, cultura digital, vídeo i so.

2) Desenvolupar un Medialab –un laboratori ciutadà de producció, recerca i difusió de projectes culturals.

3) Producció de creacions digitals i audio-visuals.

4) Dur a terme formacions amb mètodes d’educació no reglada sobre eines digitals i cultura per organitzacions a l’àmbit social.

Amb aquest perfil, l’organització busca una persona activa, adaptable i amb iniciativa social, amb ganes d’aprendre i ganes de crear contingut digital propi. Aquí trobaràs més info sobre el projecte! Que s’ofereix al voluntari/a:

La totalitat de les despeses d’allotjament, manutenció, transport local, assegurança mèdica, suport lingüístic i visat (si fos necessari) estan cobertes pel programa Erasmus+ de la Comissió Europea. L’entitat organitzadora farà efectiu el pagament del cost del viatge internacional (fins a la quantia màxima del pressupost establert) un cop presentats els documents justificatius del viatge i de la compra realitzada.

Els voluntaris/es també reben suport personal (mentor) i suport relacionat amb les tasques (supervisor) per part de l’entitat d’enviament i d’acollida abans, durant i després del projecte. Al finalitzar el projecte els voluntaris/es rebran el Youthpass, certificat que acredita el seu pas pel SVE.

Organitza:
Arcus Association
Lloc:
Manerba del Garda i Bedizzole (Itàlia)
Dates:
del 23 d'agost al 27 d'agost de 2017
Tema:
persones migrants
Data límit d'inscripció:
31.07.2017
Contacte:
irene.calzolari@hotmail.it
Descripció:

És un projecte ja aprovat dins del programa “Europa per als ciutadans”. Pretén lluitar contra l’estigmatització dels “migrants” i fomentar el diàleg intercultural. Es tracta d’un projecte ja aprovat pel Programa Europeu “Europa per als ciutadans”.

El projecte té com a objectiu lluitar contra l’estigmatització dels “migrants” i crear contrarells per fomentar el diàleg intercultural i la comprensió mútua.

El projecte, a través de seminaris, tallers i jocs esportius, s’adapta a aquestes iniciatives per millorar el diàleg multiètnic i ampliar la participació plena en la vida ciutadana i social de nacionals de països no comunitaris.

El projecte pretén compartir exemples concrets i pràctics d’expressió cultural que prevalgui sobre els prejudicis socials.

Els objectius del projecte són l’intercanvi de bones pràctiques (benchmarking) i eines per a la inclusió social i professional dels migrants i l’enfortiment de la cooperació entre els socis.

El programa d’activitats inclou: Es duran a terme tres reunions durant la setmana i un gran esdeveniment esportiu (vegeu l’annex del programa diari).

A través de les tres trobades: presentarem, compartirem i reflexionarem sobre les millors pràctiques (benchmarking) adoptades per les nostres pròpies comunitats, com es va esmentar anteriorment, sobre el gran tema de la inclusió dels migrants.

La tasca dels socis és recollir informació sobre totes les activitats que la seva comunitat, ciutat, país està duent a terme en aquest context.

Per exemple. Podeu presentar associacions que treballen al vostre territori, podeu organitzar un joc de rols relatiu al tema esmentat o coordinar debats guiats.

A través de l’esdeveniment esportiu, organitzem els Jocs Europeus, on la delegació d’associats desafiarà.

El programa preveu viatges culturals i vetllades animades de sopars i festes tradicionals

El nombre màxim de participants per grup associat és de 20, a partir dels 13 anys, per no limitar l’edat

L’allotjament es fa en famílies situades a la bonica localitat de Manerba del Garda, a l’estany de Garda, i a la bonica ciutat de Bedizzole.

L’allotjament, menjar i viatges locals seran abonats pel projecte. Els participants només han de pagar el seu viatge internacional. 

Organitza:
Centre Socioculturel Grand Nord
Lloc:
Niort, França
Dates:
11 mesos (11.09.2017-31.07.2018)
Tema:
organització d'esdeveniments, socio-culturals
Data límit d'inscripció:
01.08.2017
Contacte:
comunicacio@catalunyavoluntaria.cat
Descripció:

El voluntari/a treballarà a la Xarxa de Intercanvi Mutu de Coneixement (Network of Mutual Exchange of Knowledge).

Aquesta xarxa és un servei accessible a qualsevol persona interessada, sense importar edat, religió, professió o origen cultural. La idea és intercanviar coneixements i aprendre d’altres sense que hi hagi beneficis econòmics. La xarxa funciona en reciprocitat oberta.

L’altre part del temps, la persona voluntària treballarà en el departament de les famílies.

Les activitats consistiran en:

· Participar en l’activació de la Xarxa amb l’equip: valorar ofertes i demandes, organitzar intercanvis, comunicar sobre les activitats de la xarxa, rebre els participants…

· Participar a la vida diària al centre sociocultural: preparació i organització d’esdeveniments.

· Organitzar l’agenda del departament de les famílies.

· Desenvolupar un projecte propi.

· Participar en les activitats i formacions

La totalitat de les despeses d’allotjament, manutenció, transport local, assegurança mèdica, suport lingüístic i visat (si fos necessari) estan cobertes pel programa Erasmus+ de la Comissió Europea.

L’entitat organitzadora farà efectiu el pagament del cost del viatge internacional (fins a la quantia màxima del pressupost establert) un cop presentats els documents justificatius del viatge i de la compra realitzada. Els voluntaris/es també reben suport personal (mentor) i suport relacionat amb les tasques (supervisor) per part de l’entitat d’enviament i d’acollida abans, durant i després del projecte. Al finalitzar el projecte els voluntaris/es rebran el Youthpass, certificat que acredita el seu pas pel SVE.

Organitza:
Saint - Sauveur High School
Lloc:
Redon, France
Dates:
Del 6 de setembre 2017 al 6 de juliol 2018
Tema:
Escola, europa
Data límit d'inscripció:
22.08.2017
Contacte:
E-mail: comunicacio@catalunyavoluntaria.cat Telf: 93 412 44 93
Descripció:

Projecte que es desenvoluparà en una escola i on la persona voluntària desenvolparà activitats amb els estudiants, relacionades amb la projecció europea i internacional del centre.

Pàgina 1 de 41234