Skip to Content

cercador d'opcions de mobilitat

Introduexi la paraula o text per cercar dins l'apartat d'Opcions de mobilitat

Opcions de mobilitat

Viatjar és una bona forma per conèixer altres realitats i maneres d’entendre el món. Però, a banda del que ens ofereixen les agències de viatge, hi ha moltes altres formes de viatjar que possiblement són més enriquidores i més útils per a la nostra formació.

En aquest apartat us oferim les definicions d’aquestes propostes alternatives i el contacte amb entitats que organitzen aquest tipus d’activitats. Intercanvis, camps de treball, formacions sobre participació juvenil, brigades, estades solidàries o voluntariats europeus són algunes de les activitats que teniu al vostre abast. 

Organitza:
Madin'KB
Lloc:
Fort de France, França
Dates:
Del 01/01/2017 al 31/12/2018
Tema:
Joves en situació de vulnerabilitat, intergeneració
Data límit d'inscripció:
30.04.2017
Contacte:
E-mail: julie.deumie.madinkb@gmail.com
Descripció:

El projecte es troba a la regió de Martinica, específicament la ciutat de Fort de France, en barris considerats prioritats i els suburbis. La regió està governada per una única autoritat local, la CTM. Aquest projecte està dirigit principalment als joves amb menys oportunitats socials, l’escola, la feina … i està buscant una identitat individual i / o col·lectiva dins d’una societat multicultural i intergeneracional.

La població de Martinica està envellint, és especialment necessari treballar en les generacions, és un factor important per construir la població d’avui i demà. El projecte pretén oferir als participants viure una experiència col·lectiva en un ambient real d’intercanvi i d’inversió. També és proporcionar oportunitats positives per als joves a través d’experiments intergeneracionals, socials, culturals, artístics, esportius …

Organitza:
Fundació Catalunya Voluntària
Lloc:
Rezekne, Letònia
Dates:
Del 20 al 29 de maig de 2017
Tema:
Interculturalitat
Data límit d'inscripció:
30.04.2017
Contacte:
934124493 catalunyavoluntaria.cat
Descripció:

Aquest projecte estimularà la participació activa dels joves, la comprensió d’importants qüestions i valors europeus com la tolerància, la diversitat, la democràcia, els drets humans, així com la creativitat, el desenvolupament de projectes innovadors, i l’enfortiment de la sensibilització dels i les joves en relació a la perspectiva de la ciutadania europea.

La idea principal del projecte és donar a conèixer aquests valors europeus a través de debats, taules rodones, presentacions, tallers de teatre i una performance que es durà a terme al final del projecte, en el marc del festival d’art i música “Seven Hills Fest” a Rezekne.

Els tallers de teatre ajudaran a desenvolupar la identitat, la imaginació i el pensament.

Els i les joves passaran 10 dies al Centre d’Art “Zeimuls”, explorant i intercanviant idees sobre temes d’interculturalitat, diversitat, tolerància, drets humans i democràcia, utilitzant formes creatives de mostrar i promoure iniciatives artístiques conjuntes.

L’intercanvi estarà format per 40 participants de 5 països diferents: Itàlia, Eslovènia, Espanya, Malta i Letònia.

Qui pot participar?

Poden participar totes aquelles persones residents a Catalunya, d’entre 18 a 25 anys, interessades en el tema de l’intercanvi. S’ha de tenir un nivell d’anglès suficient per poder comunicar-se i participar activament en el conjunt d’activitats proposades.

Organitza:
Fundació Catalunya Voluntària
Lloc:
Thessaloniki, Grècia
Dates:
De l’11 al 22 de juny de 2017
Tema:
LGTBI+ i els seus drets
Data límit d'inscripció:
30.04.2017
Contacte:
934124493 www.catalunyavoluntaria.cat
Descripció:

Projecte que té per objectiu el promoure els drets humans, específicament els drets LGTBI+ a través de les arts i les noves tecnologies.

L’intercanvi juvenil Diversity in Visual Arts -DIVA portarà cap Thessaloniki a 55 joves d’entre 18-25 anys, durant 11 dies, per debatre, sensibilitzar i intercanviar recursos en relació a la comunitat LGTBI+ i els seus drets.

Els participants tindran l’oportunitat d’assistir a tallers especialitzats en diverses formes d’art (espectacle de titelles, còmics, escriptura creativa) i noves tecnologies (fotografia, web-ràdio i vídeo).

Els participants, seran dividits en grups d’acord als seus interessos.

L’objectiu d’aquests tallers és desenvolupar la seva imaginació i creativitat i aprendre que, a través de les arts poden promoure els drets humans i sensibilitzar la societat sobre aquests temes.

L’intercanvi tindrà lloc durant la 6na edició de la Thessaloniki Pride.

Els objectius de l’intercanvi són:

– Promoure els drets humans, específicament els drets LGTBI+ a través de les arts i les noves tecnologies;

– Promoure les arts i les noves tecnologies com a instruments eficaços de sensibilització i de lluita contra la discriminació;

– Familiaritzar als participants en relació als drets i la comunitat LGTBI+, així com el trencament d’estereotips, intolerància i prejudicis que existeixen cap a les persones LGTBI+;

– Adquirir coneixements bàsics sobre l’ús dels nous mitjans de comunicació i les arts;

– Comprendre els valors de l’aprenentatge no formal i intercultural.

L’intercanvi estarà format per 55 participants de països diferents: Grècia, Bulgària, Croàcia, Xipre, Espanya, Suècia, Turquia, Romania, Macedònia i Itàlia.

Qui pot participar?

Poden participar totes aquelles persones residents a Catalunya, d’entre 18 a 25 anys, interessades en el tema de l’intercanvi. S’ha de tenir un nivell d’anglès suficient per poder comunicar-se i participar activament en el conjunt d’activitats proposades. *El límit d’edat pel cap de grup és de 35 anys.

Més info a: http://www.catalunyavoluntaria.cat/wp-content/uploads/2017/03/FitxaInfo-DIVA-Grecia.pdf

Organitza:
Gyumi “Youth Initiative Centre” NGO i i Kultut Aktiv e.V
Lloc:
Torosgyugh, Armènia
Dates:
Del 19 al 26 de maig de 2017
Tema:
disseny de projectes
Data límit d'inscripció:
30.04.2017
Contacte:
comunicacio@catalunyavoluntaria.cat
Descripció:

Es tracta d’una formació per desenvolupar les habilitats dels participants com a gestors de projectes. Pretén centrar-se en la redacció i preparació de projectes, i, en concret, en incrementar la qualitat del disseny dels mateixos per assegurar un major impacte. Es parlarà d’aspectes tan importants com són la qualitat, supervisió, aprenentatge i avaluació. Els projectes s’enfocaran principalment en el marc del programa Erasmus+ KA1.

Objectius:

– Millorar el coneixement sobre el disseny estructural i la qualitat de projectes;

– Fomentar les habilitats de seguiment i avaluació quan es duu a terme un projecte;

– Conèixer els mecanismes concrets per assegurar l’aprenentatge i la posada en pràctica de l’aprenentatge dels participants i usuaris dels nostres projectes;

– Crear un espai d’intercanvi de recursos, idees i bones pràctiques entre els participants;

-Fomentar el treball en xarxa i la creació de nous projectes en el marc del programa Erasmus+ KA1 (SVE, Intercanvis Juvenils, Formacions, entre d’altres).

La formació estarà formada per 24 participants de països tan diferents com: Armènia, Geòrgia, Espanya, Alemanya, Moldàvia, Polònia, Itàlia i Ucraïna.

Al curs poden participar totes les persones residents a Catalunya, majors de 18 anys, que siguin líders i treballadors juvenils, membres d’ONG, voluntaris/es en ONG que treballen amb joves, interessats en el tema del curs. Cal tenir un nivell mitjà-alt d’anglès (llengua oficial del curs) que permeti comunicar-se amb els altres participants durant el curs.

Organitza:
Gyumi Youth Initiative Centre NGO i i Bremanger kommune
Lloc:
Torosgyugh, Armènia
Dates:
Del 10 al 17 de juny de 2017
Tema:
atur i empleabilitat
Data límit d'inscripció:
30.04.2017
Contacte:
comunicacio@catalunyavoluntaria.cat
Descripció:

La formació proporcionarà als participants habilitats i coneixements útils per ajudar a les persones joves que no tenen feina, a connectar-se amb el mercat de treball, oferint oportunitats, informació i aprenentatge.

El projecte es centrarà en debatre i intercanviar recursos per facilitar l’ocupació juvenil.

Objectius:

– Descobrir les diferents realitats pel que fa a la situació d’atur juvenil a Europa;

– Compartir oportunitats d’ocupació per a joves en els diversos països participants a la formació, de l’Europa de l’Est i del Cauques;

– Visitar diverses institucions estatals i públiques d’Armènia per obtenir una mirada més propera de les oportunitats de cooperació intersectorials i models d’organització d’assistència d’ocupació dels joves;

– Desenvolupar la cooperació amb altres organitzacions que treballen en el mateix camp, afavorint l’intercanvi de bones pràctiques i el desenvolupament de projectes en el marc del programa Erasmus+ i més enllà.

La formació estarà formada per 24 participants de països tan diferents com: Armènia, Geòrgia, Espanya, Moldàvia, Noruega, Rússia, Itàlia i Ucraïna.

Al curs poden participar totes les persones residents a Catalunya, majors de 18 anys, que siguin líders i treballadors juvenils, membres d’ONG, voluntaris/es en ONG que treballen amb joves, interessats en el tema del curs. Cal tenir un nivell mitjà-alt d’anglès (llengua oficial del curs) que permeti comunicar-se amb els altres participants durant el curs.

Pàgina 1 de 3123