Skip to Content

cercador d'opcions de mobilitat

Introduexi la paraula o text per cercar dins l'apartat d'Opcions de mobilitat

Opcions de mobilitat

Viatjar és una bona forma per conèixer altres realitats i maneres d’entendre el món. Però, a banda del que ens ofereixen les agències de viatge, hi ha moltes altres formes de viatjar que possiblement són més enriquidores i més útils per a la nostra formació.

En aquest apartat us oferim les definicions d’aquestes propostes alternatives i el contacte amb entitats que organitzen aquest tipus d’activitats. Intercanvis, camps de treball, formacions sobre participació juvenil, brigades, estades solidàries o voluntariats europeus són algunes de les activitats que teniu al vostre abast. 

Organitza:
JINT - Belgian-Flemish National Agency for Erasmus+ Youth in Action
Lloc:
Durbuy, Bèlgica - FL
Dates:
Del 26 de novembre al 1 de desembre de 2018
Tema:
educació en el temps lliure
Data límit d'inscripció:
02.09.2018
Contacte:
inez.adriaensen@jint.be
Descripció:

La formació pretén millorar l’impacte de l’educació no formal (NFE), els principis i els mètodes per empoderar als joves com actors reals de la societat (des del local fins a Europa) i la construcció de ponts entre diferents mètodes educatius, enfocaments o reflexions.

Per què aquest Curs de Formació?

  • Estimular els participants a sentir i reflexionar sobre el poder de l’educació no formal (NFE) experimentant diferents tipus de mètodes educatius no formals.
  • Analitzar el paper i la recepció de NFE en els nostres diferents països dins d’una Europa comuna.
  • Descobrir i debatre l’estratègia europea de NFE.
  • Lluitar contra els creixents enfocaments consumidors cap als joves en l’àmbit de l’educació no formal.
  • Explorar significats, rols i complementarietats de diferents enfocaments i mètodes educatius (formal, no formal, informal).
  • Reconsiderar les pràctiques laborals juvenils diàries.
  • Comprendre els principis de creació de programes i NFE dins de Youth in Action.

Com es farà?

Per tenir impactes reals, els participants experimenten un enfocament innovador, utilitzant una immersió completa en el cicle d’aprenentatge experiencial: fer / sentir, reflectir, transferir, …

Per tenir un impacte profund, hem d’anar més enllà del funcionament clàssic dels cursos de formació. Es recomana als participants que realment construeixin el seu propi procés de formació i aprenentatge, amb el suport d’un programa pedagògic ben ajustat. Considerem que aquesta és la condició per comprendre el poder real de NFE.

1.- Immersió pre-formació (6 setmanes abans del TC):
Els participants reben butlletins setmanals per iniciar el procés de formació abans del curs de formació residencial:
– Introduir alguns elements i conceptes clau (formal, no formal, informal …)
– Fer que els participants reflexionin sobre les seves pràctiques diàries.
– Descobriu mitjançant presentacions curtes els membres de l’equip i els participants.
Creació d’un grup de Facebook com a eina addicional

2.- El curs de formació: 4 dies i mig.
Un flux fonamental durant la formació es basa en:
– Experimentant: diferents entorns educatius, diferents mètodes d’educació no formal (rol, joc de simulació, exercici …)
– Reflexió: sobre els mètodes i els seus impactes, sobre el poder i els límits de NFE, sobre la construcció d’un procés pedagògic, …
– Transferència: a la pròpia realitat dels participants, per tal de millorar les maneres de treballar amb els joves
– Compartir: diferents percepcions, situacions actuals i experiències.
– Desenvolupament: la capacitat de construcció dels participants, incloent-los en el procés de decisió del disseny del projecte (els participants decidiran algunes sessions que consideren necessàries), sinó també en la implementació del programa (moments “Poder a la gent” ).

3.- La consolidació després de la formació (8 setmanes):
Els entrenadors estaran disponibles per als participants per obtenir un enfocament de suport i assessorament, principalment en la implementació del seu pla d’acció.

Els participants hauran de tenir almenys 18 anys i tenir un bon nivell d’anglès.

 

Organitza:
Centre de Joves Vasatokka, Inari, Finlàndia
Lloc:
The Finnish National Agency for Education - EDUFI
Dates:
Entre el 6 i el 10 de novembre de 2018
Tema:
projecte d'intercanvi de joves;
Data límit d'inscripció:
21.09.2018
Contacte:
mirva.tastula@inari.fi
Descripció:

El curs de formació “The Star of Europe” aborda cada pas d’un projecte d’intercanvi de joves i fa un pas a pas de la participació juvenil i l’associació mitjançant l’ús del material visual de l’antic joc finlandès anomenat “The Star of Africa”.
En el mòdul de formació “The Star of Europe”, el viatge recorre Europa a través de la recerca de diamants (elements importants, principis) en projectes d’intercanvi de joves. Hem creat mètodes que ajuden a entendre els elements de qualitat dels projectes d’intercanvi de joves, com la participació dels joves, la igualtat de col.laboració i el disseny de l’aprenentatge. Hi ha recordatoris sobre les regles del programa, bones pràctiques i trampolins en totes les fases del programa.

L’objectiu de “The Star of Europe” és obtenir una comprensió integral del que conté un projecte d’intercanvi de joves, des de la idea, avaluació de necessitats d’un projecte fins a les activitats de seguiment.

Més específicament, els principals objectius són:
1) comprendre tota la lògica del cicle de vida d’un projecte d’intercanvi de joves;
2) centrar-se en la participació i les oportunitats d’aprenentatge dels joves;
3) prestar més atenció a l’associació equitativa i animar els socis a planificar, preparar, implementar i informar el projecte junts

El perfil dels participants:
Treballadors de la joventut, líders juvenils que estiguin interessats a organitzar projectes d’intercanvi de joves de bona qualitat en el futur. Els participants haurien de tenir més de 18 anys. Es dóna prioritat als participants que ja estan treballant amb un grup de joves interessats a realitzar un projecte d’intercanvi.

La formació s’organitzarà en un centre juvenil anomenat Vasatokka a Inari, Lapònia finlandesa. És un lloc remot alt del nord i no visitaran cap ciutat o ciutats més grans. En canvi, invertiran temps per conèixer-se i aprendre com poden fer que els nostres projectes d’intercanvi de joves siguin el més participatius possible per als joves.

Organitza:
NAs of Czech Republic, Germany, The Netherlands, Slovenia and Spain
Lloc:
Praga, República Txeca
Dates:
Entre el 28 i el 30 de novembre de 2018
Tema:
formació juvenil
Data límit d'inscripció:
24.09.2018
Contacte:
gisele@salto-youth.net
Descripció:

Bridges for Trainers és un espai de debat sobre tendències i qüestions relacionades amb la formació en el camp de la joventut. El BfT 2018 explorarà les tasques dels formadors relacionats amb les iniciatives polítiques en l’àmbit de la joventut, inclosa la nova Estratègia de la UE de la joventut.
Els entrenadors i proveïdors de formació amb estratègies de capacitació existents per a formadors a nivell nacional o internacional estan convidats a arribar a Praga i discuteixen els possibles vincles entre el treball dels formadors i les iniciatives polítiques en l’àmbit de la joventut, inclosa la nova Estratègia juvenil de la UE.

La idea és explorar els rols i tasques dels formadors per reconèixer millor i donar suport a iniciatives polítiques en el treball juvenil (i viceversa), quines són les oportunitats possibles, les sinergies, les àrees de tensió, el que es necessita, etc. Es relacionarà amb noves reflexions sobre la nova àrea de competència “compromesa amb civisme” del model ETS per als formadors, amb la promoció activa dels treballs juvenils, el desenvolupament de la qualitat en el treball juvenil i la digitalització del treball juvenil, entre d’altres temes sota l’abast de les iniciatives polítiques actuals.

Les principals intencions de BfT 2018 són:

– Obtenir informació sobre el nou programa i / o iniciatives polítiques que afectin el rol / tasques / treball dels formadors;
– Explorar els continguts de la nova Estratègia de la UE de la joventut (encara probablement en la seva versió redactada);
– Reflexionar sobre els possibles àmbits de la tensió -temàtica o no- pel que fa al paper i les tasques dels formadors i les iniciatives polítiques;
– Actualitzar i recollir informació sobre esdeveniments recents i planificats dins de l’Estratègia Europea de Formació (ETS); i
– Fomentar la creació de xarxes i intercanviar amb altres formadors i altres proveïdors de formació.

Es durà a terme del 28 al 30 de novembre (viatjarà a les 27 hores de la tarda i la sortida 30 a la tarda) a Praga, República Txeca i es reunirà a aprox. 140 participants amb els següents perfils o rols:
– formadors experimentats en joves treballadors i joves líders de formació (a nivell nacional i internacional: atenció: cap entrenador que entrena només a joves!);
– Proveïdors de cursos de formació que implementen estratègies de formació per a formadors (organitzacions / institucions); i
– Erasmus +: Youth in Action / SALTO RC personal que col·labora amb entrenadors i entrenadors.

 

Organitza:
Sansa Ta Association
Lloc:
Bucarest (Rumania)
Dates:
a convenir
Tema:
Infància en risc d'exclusió social
Data límit d'inscripció:
31.12.2018
Contacte:
asociatia_sansata@yahoo.com
Descripció:

L’associació està formada per joves de 13 a 30 anys. El grup té experiència en projectes juvenils.
Els altres membres, gairebé tots, són estudiants i estudiants. Van assistir a molts projectes i organitzacions durant l’educació.
Amb la missió de promoure el benestar dels nens, joves i familiars que estan en dificultats, nens de carrers, nens i joves en orfenats. Tenen un centre infantil on treballem per criar i cuidar 80 nens / adolescents.

També podeu visitar el nostre lloc,

http://www.asociatiasansata.ro/es.html

https://www.facebook.com/asociatiasansata.ro

Han creat l’Associació Sansa Ta, per a nens de famílies necessitades o centres de benestar social, i que volen canviar alguna cosa a la seva vida, però només poden fer-ho amb el suport de gent de gran cor.

El que oferiu arriba als que necessiten ajuda, en moments en què no tenen millor esperança. En aquests moments, el vostre regal es converteix en molt valuós, convertint-se en un raig d’esperança, donant als nens i les seves famílies el poder de seguir endavant amb la confiança que tindran èxit.

Donar és una experiència que canvia la vida de tots els que hi participen. Quan es dóna, la bondat de l’ànima brilla i s’escalfa com un raig de sol. Estrena una mà d’ajuda als nens en una situació difícil i es converteixen en els seus herois de rescat.

L’Associació Sansa Ta proposa:

Donar suport a nens i joves que tenen un veritable talent artístic o esportiu, una vocació per a determinats subjectes escolars o que vulguin continuar els seus estudis, però que estan exclosos de la mala situació financera que han de completar la seva formació en aquestes àrees.

L’Associació Sansa Ta és una ONG sense ànim de lucre que vol promoure els projectes socials, educatius i esportius el dret a una vida millor per a famílies amb fills en perill per tal d’evitar l’abandonament familiar, l’escolarització, la marginació i la integració. Els programes també s’ocupen d’altres categories desfavorides (nens / joves institucionalitzats i postinstitucionalitzats, persones sense llar, etc.).

 

Organitza:
YouthAim (GR)-informal youth group
Lloc:
Thessaloniki (Grècia)
Dates:
a convenir
Tema:
educació, joventut
Data límit d'inscripció:
31.12.2018
Contacte:
YouthAim.gr@gmail.com
Descripció:

YouthAim és una organització formada per joves i científics que treballen en l’àmbit de la discapacitat, el benestar social, els joves amb antecedents desfavorits i les minories.

També estàn interessats en metodologies d’educació ambiental i treball per a joves per a objectius de desenvolupament sostenible: el nostre equip inclou terapeutes ocupacionals, psicòlegs, fisioterapeutes, educadors ambientals, etc.
El seu objectiu és la cooperació, la cura del medi ambient i la seguretat social, la contribució a activitats de desenvolupament en el camp de la ciutadania activa, la caritat, la joventut, la salut, l’educació, el benestar social, la inclusió social, la prevenció del delicte.
Per aconseguir els objectius, es centren en activar diversos grups objectius, promocionar programes, campanyes, accions, organitzar conferències, seminaris, entrenaments, etc.