Skip to Content

cercador d'opcions de mobilitat

Introduexi la paraula o text per cercar dins l'apartat d'Opcions de mobilitat

Opcions de mobilitat

Viatjar és una bona forma per conèixer altres realitats i maneres d’entendre el món. Però, a banda del que ens ofereixen les agències de viatge, hi ha moltes altres formes de viatjar que possiblement són més enriquidores i més útils per a la nostra formació.

En aquest apartat us oferim les definicions d’aquestes propostes alternatives i el contacte amb entitats que organitzen aquest tipus d’activitats. Intercanvis, camps de treball, formacions sobre participació juvenil, brigades, estades solidàries o voluntariats europeus són algunes de les activitats que teniu al vostre abast. 

Organitza:
Makeroom
Lloc:
Índia (Bangalore), Latvia (Riga), Itàlia (Lecce)
Dates:
a convenir
Tema:
salut mental
Data límit d'inscripció:
24.11.2017
Contacte:
miks@makeroomindia.com
Descripció:

L’objectiu és crear programes d’aprenentatge no formal que utilitzin eines psicològiques avançades que siguin àmplies i tinguin com a objectiu múltiples resultats de salut

Perfil de l’organització del soci: buscant organitzacions / institucions ben establertes que treballin en l’àmbit de la salut mental estretament associades a les escoles secundàries (alumnes de 12 anys més).

Motivació darrere del projecte:
Mentre que l’adolescència pot ser un període d’alta vulnerabilitat per als joves, hi ha una àmplia evidència que afirma que els programes d’intervenció primerenca són una poderosa estratègia de prevenció per evitar problemes relacionats amb la salut mental.

L’objectiu del projecte, per tant, és millorar el benestar emocional i mental de la joventut reduint els estressors, millorant la resiliència i promovent un inici saludable a la vida. L’objectiu és crear un enfocament veritablement integral i holístic de cuidar el benestar mental dels nens i adolescents des de la primera adolescència fins a la joventut per assegurar-se que prosperin i tinguin l’oportunitat de convertir-se en el millor de si mateixos.

Aconseguir una millor salut mental i benestar per als joves, i especialment per a aquells grups vulnerables amb un risc comparativament més alt de problemes de salut mental:

Construir la resistència i la connectivitat social a través d’intervencions estructurades
Normalitzeu, en lloc de destigmar les converses entorn de la salut mental
Millorar l’alfabetització de la salut mental entre els nens, els joves i les famílies.
Desenvolupar entorns educatius / educatius / d’influència més responsius i de suport
Millorar els programes i serveis de benestar mental a través d’intercanvis interculturals i l’ús de dades i perspectives localment rellevants
Crear una comunitat hàbil i hàbil d’adults per donar suport al benestar mental dels nens i joves.
Facilitant informació coherent, accessible i precisa
Intervenció anticipada i generant eines i recursos per a la cura de seguiment
Connexió de joves amb opcions de suport a la joventut que són culturalment adequades

Innovacions / intervencions que es desenvoluparan durant el projecte:
El projecte té com a objectiu crear un conjunt integral; estratègies implementables basades en l’evidència que es poden integrar amb els sistemes educatius actuals. Els programes desenvolupats contribuiran a fomentar la consciència social i emocional, millorar el benestar psicològic i evitar possibles problemes de salut mental. La promoció de la salut mental es tracta de crear entorns que promoguin i sostenen una salut mental positiva per a tothom.

L’enfocament consistirà a crear programes d’aprenentatge no formal utilitzant eines psicològiques avançades que siguin àmplies i orientades a múltiples resultats de salut, involucrin a tota la institució, se centrin en el desenvolupament de competències personals, incloguin els pares i la comunitat més àmplia i s’implementin durant un període de temps.

Organitza:
Agenzia nazionale per i giovani
Lloc:
Torí, Itàlia
Dates:
23-28 de gener de 2018
Tema:
empoderament
Data límit d'inscripció:
25.11.2017
Contacte:
a.cecchini@agenziagiovani.it
Descripció:

El projecte pretén millorar l’impacte de l’educació no formal (NFE), els principis i els mètodes per crear oportunitats d’empoderament per a joves com a actors reals de la societat (des de local a Europa).
Per què aquest curs de formació?
– Estimular els participants a sentir i reflexionar sobre el poder de l’educació no formal (NFE) experimentant diferents tipus de mètodes educatius no formals.
– Analitzar el paper i la recepció de NFE en els nostres diferents països dins d’una Europa comuna.
– Descobrir i debatre l’estratègia europea de NFE.
– Lluitar contra els creixents enfocaments consumidors cap als joves en l’àmbit de l’educació no formal.
– Explorar significats, rols i complementarietats de diferents enfocaments i mètodes educatius (formal, no formal, informal).
– Reconsiderar les pràctiques laborals juvenils diàries.
– Comprendre els principis de creació de programes i NFE dins d’Erasmus + Youth in Action.

Com es farà?
Per tenir impactes reals, els participants experimenten un enfocament innovador, utilitzant una immersió completa en el cicle d’aprenentatge experiencial: fer / sentir, reflectir, transferir …
Per tenir un impacte profund, hem d’anar més enllà del funcionament clàssic dels cursos de formació. Es recomana als participants que realment construeixin el seu propi procés de formació i aprenentatge, amb el suport d’un programa pedagògic ben ajustat. Considerem que aquesta és la condició per comprendre el poder real de NFE.

El procés pedagògic
Un flux fonamental durant la formació es basa en:
– Experimentant: diferents entorns educatius, diferents mètodes d’educació no formal (rol, joc de simulació, exercici …)
– Reflexió: sobre els mètodes i els seus impactes, sobre el poder i els límits de NFE, sobre la construcció d’un procés pedagògic …
– Transferència: a la pròpia realitat dels participants, per tal de millorar les maneres de treballar amb els joves
– Compartir: diferents percepcions, situacions actuals i experiències.
– Desenvolupament: la capacitat de construcció dels participants, incloent-los en el procés de decisió del disseny del projecte (els participants decideixen algunes sessions que consideren necessàries), però també en la implementació del programa (moments “Poder a la gent” ).
Els participants hauran de tenir almenys 18 anys i tenir un bon nivell d’anglès.

El programa dura quatre dies complets, amb una fase de preparació dels participants i una fase de tutoria després del curs.

Organitza:
Irlanda
Lloc:
National Agency Ireland - Léargas
Dates:
20-24 de febrer de 2018
Tema:
intercanvis juvenils
Data límit d'inscripció:
01.12.2017
Contacte:
tcp@leargas.ie
Descripció:

L’objectiu del curs BiTriMulti és oferir una experiència d’aprenentatge internacional per als professionals que treballen en el camp del treball juvenil, que els permeti desenvolupar les seves competències en la creació de projectes de qualitat per a la joventut, especialment als nouvinguts en aquest camp.
La formació de BiTriMulti admet treballadors de joventut voluntaris i a temps complet que treballen directament amb joves en el desenvolupament de la seva primera Intercanvi Internacional de Joves en el marc del programa Erasmus +: Joventut en Acció.

L’objectiu del curs de formació BTM és oferir una experiència d’aprenentatge internacional als professionals que treballen en el camp del treball juvenil, que els permeti desenvolupar les seves competències en la creació de projectes de qualitat per a la joventut.

Objectius de BTM:
– Proporcionar una introducció informada al programa Erasmus +: Joventut en acció, centrat en els intercanvis juvenils i la seva capacitat per potenciar el compromís actiu dels joves en la creació d’Europa (encara que no exclusivament) per als nouvinguts al programa;
– Oferir una experiència d’aprenentatge individual i col·lectiva a través d’un procés simulat per a la creació d’un projecte d’Intercanvi Jove;
– Desenvolupar els coneixements, habilitats i actituds necessaris per organitzar un intercanvi juvenil, basat en la pràctica d’aprenentatge no formal, els principis i els estàndards de qualitat dels programes juvenils de la UE;
– Permetre als participants reflexionar sobre el seu aprenentatge i familiaritzar-se amb Youthpass: l’estratègia de reconeixement de l’aprenentatge no formal en el camp de la joventut, la seva eina tècnica per produir Certificats Youthpass i la seva aplicació en els Intercanvis Juvenils en particular i la UE programes de joventut en general;
– Oferir l’oportunitat de conèixer possibles grups d’associats i de fer contactes en altres països.

Programa: la formació BTM és una experiència d’aprenentatge per fer, basada en un exercici de simulació que s’intercala amb tallers, sessions d’informació, activitats per millorar la dinàmica del grup i acaba amb una avaluació.

Organitza:
Club pour l'UNESCO Jean Laurain- Metz
Lloc:
França (Metz)
Dates:
a convenir
Tema:
radicalització
Data límit d'inscripció:
14.12.2017
Contacte:
KASALI Mariko & LECLERC Claude: leclerc-ilbay@wanadoo.fr
Descripció:

El projecte treballa per l’establiment de la xarxa de cooperació d’organitzacions juvenils sense ànim de lucre i joves per treballar en la lluita contra l’extremisme, el populisme, el nacionalisme i la radicalització.

60 anys després de la signatura del Tractat de Roma, tota Europa té un període d’extracció i augment de l’extremisme, el populisme, el nacionalisme i la radicalització, qüestionant la construcció de la Unió Europea …

A mesura que la joventut té un paper important en la lluita contra aquests fenòmens, volem establir una xarxa de cooperació d’actors del sector juvenil. Oferirem a joves treballadors i joves de 12 països candidats a la UE / ALE / Candidats per treballar amb nosaltres durant 2 anys sobre el tema: “Augment de l’extremisme, el populisme, el nacionalisme i les radicalitzacions a Europa”.
Què atreu els joves en moviments extrems? Quins programes / accions juvenils poden lluitar contra aquest fenomen? Quina efectivitat tenen amb els joves?

Per a les organitzacions interessades, gràcies per respondre amb urgència

 

Organitza:
HyryHatchery
Lloc:
Són de Finlàndia
Dates:
a convenir
Tema:
a convenir
Data límit d'inscripció:
31.12.2017
Contacte:
katia.launchpad@gmail.com
Descripció:

Un grup informal de joves anomenats HyryHatchery de Finlàndia busquen una associació sòcia per a presentar projectes europeus.

HyryHatchery és part d’un programa anomenat llançament de Plataforma Incubació i rural gestionat per 4H Kuhmo, finançat pel líder GAL Living Kainuu d’una ONG.

Són gent oberta de ment, actiu, enèrgic i feliç que està interessada en viatges, cultures diferents i especialment els esports com el futbol. El seu lema és que tots són diferents però tenen molt en comú. Són novells en quan a la planificació de projectes, però han experimentat persones al nostre equip projectes de tipus europeu. En primer lloc, estaran encantats d’escapar Finlàndia algun lloc on faci calor, però poden parlar d’un intercanvi en dues parts també!