diversitat intercultural
X
diversitat intercultural

A la vostra entitat treballeu des de la perspectiva intercultural o incorporeu aquest enfocament en el vostre funcionament i les vostres activitats?

Us heu plantejat mai si a la vostra entitat es¬†visibilitza i valora la diversitat en tota la seva diversitat (cultural, g√®nere, classe, orientaci√≥ sexual, capacitat)?¬†Hi ha respecte mutu? Es manifesten actituds d’acceptaci√≥ o rebuig, d’inclusi√≥ o exclusi√≥?

Feu les activitats en espais p√ļblics i aprofitant ocasions de concurr√®ncia de persones, facilitant la participaci√≥ de persones d‚Äôor√≠gens diversos, aix√≠ com la visibilitat de la diversitat cultural?

Col·laboreu amb entitats i institucions amb participació de persones de diferents orígens? 
Fer difusi√≥ en diferents idiomes i en espais on arribin persones d’origen cultural divers?

Utilitzeu mitjans de comunicació (ex, invitacions personals, ràdio), que permeten una difusió més àmplia i pròxima?
Feu festes/festivals específics sobre la diversitat cultural?

Des del CRAJ en suport al 21 de maig,¬†Dia Mundial de la Diversitat Cultural pel¬†Di√†leg i el desenvolupament, des del CRAJ us facilitem una senzilla infografia que pret√©n despertar l’inter√®s i el comprom√≠s de les entitats juvenils per¬†platejar projectes amb perspectiva intercultural.

Un projecte amb enfocament intercultural √©s aquell que en totes les seves fases inclou accions que potenci√Įn la conviv√®ncia intercultural a trav√©s de la interacci√≥ positiva i el coneixement mutu, fent √®mfasi en els aspectes comuns i en el reconeixement de la diversitat, sobre la base de la igualtat de drets, deures i oportunitats com a ciutadans i ciutadanes.

diversitat intercultural

Per més informació sobre diversitat, aquí us facilitem enllaços:

Guia Un món de móns del CJB.

– L’Ajuntament de Barcelona¬† dins del Programa ‚ÄúBarcelona Ciutat de Drets‚ÄĚ ha compartit el v√≠deo que trobareu en aquest enlla√ß:

https://www.youtube.com/watch?v=Bb09JNZ2JAY

Programa BCN Intercultural

“La interculturalitat comen√ßa per un/a mateix/a (Edgard Weber)”