Skip to Content

Breu història

El Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona (CRAJ) anteriorment conegut com a Casal d’Associacions Juvenils de Barcelona neix el 1994 com a resultat de la reivindicaci√≥ del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) de dotar la ciutat d’un servei destinat a oferir serveis al moviment associatiu juvenil. Finalment, el CJB i l’Ajuntament de Barcelona signen un acord per tal d’obrir i alhora cogestionar un espai amb aquestes finalitats. El lloc triat √©s “Transformadors”, un equipament municipal cultural de gran ress√≤ social durant els anys vuitanta, tancat per no reunir les condicions necess√†ries (principalment, problemes d’insonoritzaci√≥) per desenvolupar-hi activitats com concerts, dansa, teatre…

Anys m√©s tard, el CJB signa un conveni marc amb l’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona en el que queda recollida la cogesti√≥ del Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona. A mesura que van passant els anys el servei es va adaptant a les necessitat de les associacions juvenils. On desenvolupa un seguit d’√†rees ben diferencies per tal de dur a terme els seus objectius. Aquestes a√†res s√≥n: informaci√≥, serveis, assessorament i promoci√≥.

En el decurs del temps, el CRAJ ha anat ampliant i millorant la seva oferta de serveis -la majoria d’ells sota el concepte de gratu√Įtat-, dirigida a donar suport tant a associacions com a grups i col¬∑lectius de joves. Tanmateix, amb el canvi d’ubicaci√≥, el CRAJ ha passat a ser un servei municipal dins de l’ Espai Jove La Fontana.

Òrgan de govern

El Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona (CRAJ), anteriorment conegut com a Casal d’Associacions Juvenils, √©s un servei associatiu gestionat pel Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) en conveni de gesti√≥ c√≠vica amb l’Ajuntament de Barcelona.

El seu principal objectiu és oferir serveis i recursos per al coneixement i el desenvolupament del teixit associatiu juvenil de la ciutat

Totes les accions que es desenvolupen al Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona s’articulen al voltant del seg√ľents eixos:

  • Informarsobre associacions i grups de joves de la ciutat, les seves activitats i projectes; equipaments, serveis i programes d’inter√®s per a les entitats juvenils; recursos per a la gent jove i activitats culturals, actes reivindicatius i formaci√≥ associativa, etc.
  • Assessorar sobre subvencions; temes legals, fiscals i comptables; el desenvolupament d’activitats d’√†mbit internacional; la gesti√≥ de la comunicaci√≥ de l’entitat, etc.
  • Donar suport en la realitzaci√≥ d’activitats mitjan√ßant la cessi√≥ d’√ļs de recursos materials i espais, aix√≠ com en la difusi√≥ d’activitats, campanyes, projectes, etc.
  • Promoure la participaci√≥ de la gent jove al teixit associatiu de la ciutat, el creixement de nous projectes associatius, la realitzaci√≥ d’activitats obertes i participatives, l’intercanvi d’experi√®ncies de caire col¬∑lectiu, etc.

L’√≤rgan de govern del Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona (CRAJ) est√† format per responsables del Consell de Joventut de Barcelona i la Regidoria d’Adolesc√®ncia i Joventut de l’Ajuntament de Barcelona. La comissi√≥ de seguiment est√† formada pels seg√ľents membres:

  • Coordinaci√≥ del Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona
  • Referent del Secretariat del Consell de la Joventut de Barcelona
  • Gerent del Consell de la Joventut de Barcelona
  • T√®cnic/a de la Direcci√≥ de Joventut de l’Ajuntament de Barcelona

Les principals funcions de la comissi√≥ de seguiment s√≥n: discutir i aprovar tant les mem√≤ries com les l√≠nies d’actuaci√≥ del Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona, a m√©s de tractar temes importants per al desenvolupament del servei i escollir (o ratificar) el seu coordinador o coordinadora.

D’altra banda, tant les mem√≤ries com les l√≠nies d’actuaci√≥ del Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona s√≥n ratificades per l’Assemblea General Ordin√†ria del Consell de la Joventut de Barcelona. Aquest fet comporta que les entitats juvenils puguin incidir i decidir en els diferents serveis, programes i activitats que es desenvolupen en el b>CRAJ.