Skip to Content

S’obre una convocatòria de finançament europeu per projectes de prevenció contra el racisme, la xenofòbia, l’homofòbia i els discursos d’odi
Convoca:
Direcció General de Justícia de la Comissió Europea
Descripció:

La Direcció General de Justícia de la Comissió Europea ha obert una convocatòria per finançar projectes per prevenir i combatre el racisme, la xenofòbia, l’homofòbia i altres formes d’intolerància així com per fer un seguiment, prevenir i combatre el discurs de l’odi on-line.

Obre aquesta convocatòria amb tres prioritats principals:

  • Donar suport a projectes centrats en la prevenció i la lluita contra el racisme, la xenofòbia i altres formes d’intolerància.
  • Frenar l’augment de les tendències del discurs d’odi a través d’Internet.
  • Convocatòria restringida a les autoritats públiques per millorar la seva capacitat en respondre contra el racisme, xenofòbia i altres formes d’intolerància.

Quines activitats s’accepten?

En la primera prioritat, les activitats finançades hauran de ser iniciatives de sensibilització, campanyes, estudis, activitats formatives, intercanvi de bones pràctiques o suport de la comunitat i les víctimes.

En la prevenció de l’increment del discurs xenòfob a Internet, es prioritzaran la promoció d’habilitats digitals i pensament crític, l’enregistrament de dades i anàlisi de tendències en línia i les campanyes i accions a múltiples grups d’interès.

La convocatòria donarà especial importància a les activitats dirigides a lluitar contra l’antisemitisme i la discriminació contra els musulmans.

Qui s’hi pot presentar?

Les entitats del Tercer Sector es podran presentar només a la primera i a la segona prioritat, dotades amb 3 i 2 milions d’euros de pressupost respectivament. Els projectes presentats poden ser nacionals o transnacionals i la sol·licitud ha de presentar un conveni d’almenys dues entitats, la sol·licitant i una sòcia. No hi ha limitació en la presentació de pressupost, però el mínim està establert en 75.000 euros.

Quina és la data límit de presentació?
Tots els projectes estaran cofinançats pel programa Drets, Igualtat i Ciutadania (REC) Les entitats s’hi podran presentar fins al 24 d’abril del 2019.

Podeu consultar-ne més informació a l’enllaç següent: Més informació

Termini de presentació:
24.04.2019