Skip to Content

Premi Europeu de la Joventut – 2019
Convoca:
Europe for Citizens programme of the European Union
Descripció:

Recordes aquell dia que vas tenir aquella idea tan boja? I durant uns segons vas pensar: Ja ho tinc, ja està! Havies trobat la solució a un problema que ningú més sabia. Com et vas sentir? La idea s’ha convertit en un projecte? Si vols posar el teu granet de sorra per canviar el món amb aquesta idea, participa al Premi Europeu de la Joventut 2019 amb el teu projecte digital fins al 31 de juliol.

El Premi Europeu de la Joventut 2019 busca projectes digitals amb un fort impacte a la societat.

En què consisteix el concurs?

El Premi Europeu de la Joventut (European Youth Awards, EYA) 2019, cofinançat pel programa Europa amb els Ciutadans, busca projectes digitals que tinguin un fort impacte en la societat en una de les 9 categories del concurs:

  • Foment de la salut (salut, esports, alimentació, benestar)
  • Aprenentatge intel·ligent (educació, infoentreteniment, e-habilitats, ciència i R+D)
  • Connectar cultures (diversitat, patrimoni, integració, igualtat de gènere)
  • Planet friendly (energia sostenible, biodiversitat, canvi climàtic, infraestructures intel·ligents)
  • Ciutadania activa (periodisme digital, participació democràtica, cohesió social, drets humans)
  • Economia sostenible (alfabetització financera, consum responsable, comerç just, recaptació de fons)
  • Gestió de la vida (desenvolupament personal, relacions, planificació d’activitats, treball decent)
  • Innovació oberta (música i art, coses boges, màgia digital, millorant el món)
  • L’Europa del futur (europositivisme, Unió Europea, records europeus, formulació de polítiques de la UE)

Quina mena de projectes es poden presentar?
Es poden presentar tota mena d’aplicacions mòbils i basades en web: aplicacions, pàgines web, aplicacions per a portables, instal·lacions de quioscos, productes basats en sms, jocs per a mòbils i produccions interactives per a mòbils. La interfície dels projectes pot estar en qualsevol idioma, però tota la informació i documentació que es presenti a l’EYA ha d’estar en anglès.

Qui hi pot participar?
La convocatòria està oberta a qualsevol emprenedor/a, equip d’empresa, grup d’estudiants o equip de projecte, on com a mínim un dels membres fundadors i la majoria de l’equip siguin menors de 33 anys i visqui en un dels estats membre de la Unió Europea, Consell d’Europa o la Unió per la Mediterrània, Bielorússia, Kosovo o Síria.

Quin és el calendari?
A partir del mes de març ja es poden presentar els projectes, que han d’estar a la base de dades de l’EYA fins al 31 de juliol. Entre agost i setembre es faran 3 rondes d’eliminatòries, on es triaran 3 projectes per a cada categoria, amb un màxim de 15 finalistes. Els guanyadors seran convidats a l’EYA Festival a Graz (Àustria) del 27 dal 30 de novembre, amb les despeses pagades, on s’escollirà el projecte guanyador final d’entre totes les categories.

I el premi?
No hi ha un premi en metàl·lic, però l’acompanyament i la mentoria de l’equip EYA i dels guanyadors d’altres edicions, l’experiència de conèixer gent com tu amb ganes de millorar la vida de les persones, la possibilitat d’aprendre dels millors emprenedors europeus i un altaveu internacional per donar a conèixer el teu projecte, et poden obrir moltes portes en el futur.

Termini de presentació:
31.07.2019