Carregant mapa...

Data/Hora
Date(s) - 16/05/2017
20:30

Localització
Espai Mallorca Barcelona

0


Per totes aquelles víctimes que van lluitar contra el franquisme, que s’han vist invisibilitzades i oblidades al calaix de la memòria. Vuitanta anys més tard, el col·lectiu Memòria de Mallorca obre la fossa de Porreres en la primera actuació d’aquesta mena que s’ha subvencionat amb doblers públics. Aquest poble va ser el lloc propici per dur a terme una forta repressió, atès que l’alt grau d’implantació de la Falange permeté als botxins dur a terme aquesta repressió en forma d’assassinats. Per fi s’ha trencat la llosa del silenci.

Tot això i més ens ho explicarà Maria Antònia Oliver, presidenta de Memòria de Mallorca, arxivista i especialitzada en drets humans i també investigadora, de la mà de Pedro de Echave García, documentalista que ha col·laborat íntimament amb el projecte i, finalment, Sebastià Lliteres, historiador i membre de l’Assemblea Popular de Porreres, actiu durant tot el procés d’obertura de la fossa.

La xerrada serà el proper dimarts 16 de maig a les 20:30h a l’Espai Mallorca Barcelona. L’acte està organitzat per Illencs, emmarcat en el cicle#IllencsdeTertúlia, que té lloc aquesta primavera i durant el qual s’estan donant a conèixer les diverses realitats que afecten les Illes.