Skip to Content

cercador d'opcions de mobilitat

Introduexi la paraula o text per cercar dins l'apartat d'Opcions de mobilitat

Activitats internacionals

Viatjar és una bona forma per conèixer altres realitats i maneres d’entendre el món. Però, a banda del que ens ofereixen les agències de viatge, hi ha moltes altres formes de viatjar que possiblement són més enriquidores i més útils per a la nostra formació.

En aquest apartat us oferim les definicions d’aquestes propostes alternatives i el contacte amb entitats que organitzen aquest tipus d’activitats. Intercanvis, camps de treball, formacions sobre participació juvenil, brigades, estades solidàries o voluntariats europeus són algunes de les activitats internacionals que teniu al vostre abast. 

Organitza:
Youth and Lifelong Learning Foundation (INEDIVIM), Hellenic NA for Erasmus+/YiA (National Agency)
Lloc:
Florina, Grècia
Dates:
14-20 de maig de 2019
Tema:
Intercanvis juvenils
Data límit d'inscripció:
22.03.2019
Contacte:
tcaseminars@inedivim.gr
Descripció:

Aquesta formació ofereix una experiència d’aprenentatge internacional per a professionals de la joventut que vulguin conèixer les oportunitats del programa Erasmus +: Youth in Action. Desenvoluparà competències en la creació de projectes d’intercanvi juvenil de qualitat per a joves amb menys oportunitats.

Jump In proporcionarà una primera experiència positiva i positiva sobre el treball internacional dels joves i motivarà els participants a utilitzar el programa Erasmus +: Youth in Action.

El programa Erasmus +: Youth in Action ofereix una àmplia gamma d’oportunitats d’aprenentatge internacionals per als joves: es considera que la mobilitat d’aprenentatge de les persones aporta beneficis duradors als participants i les organitzacions implicades i que idealment hauria de ser accessible per a tothom. No obstant això, sovint el cas és que els joves i les organitzacions juvenils no coneixen aquestes oportunitats. El programa Erasmus +: La joventut en acció és un programa per a tothom i s’han de fer esforços per incloure els joves amb menys oportunitats.

Jump In augmentarà l’impacte del treball dels joves promovent Erasmus +: Youth Exchange com a eina i per difondre l’educació no formal. Els seus principis i mètodes són l’autorització dels joves amb menys oportunitats com a actors reals de la societat.

Juntament amb els participants volem fer una ullada a les seves realitats locals i reflexionar sobre els intercanvis de joves que poden tenir un impacte més gran i ser més accessibles per a tothom, per tal de crear un pont sòlid entre el programa Erasmus +: Youth in Action i els joves amb menys oportunitats.

Organitza:
Bulgarian National Agency for Erasmus+: Youth in Action (National Agency)
Lloc:
Bulgària
Dates:
4-8 de juny de 2019
Tema:
Intercanvis juvenils, Erasmus +
Data límit d'inscripció:
24.03.2019
Contacte:
tcabulgaria@hrdc.bg
Descripció:

Appetizer té intenció de donar una primera experiència positiva i positiva sobre el treball internacional dels joves i motivar els participants a utilitzar el programa Erasmus + Youth in Action.

Aquest objectiu resumeix tota la idea del seminari: donar una sensació, què significa treballar amb joves en un context internacional. Deixant de banda totes les explicacions i els coneixements, es tracta de donar un espai als participants per explorar l’avantatge de la “internacionalitat” ells mateixos.

 • Teniu experiència com a treballador / líder juvenil a nivell local i, no obstant, no heu organitzat activitats internacionals de joventut dins del programa Erasmus +: Youth in Action (i programes anteriors)?
 • Voleu saber sobre les oportunitats d’Erasmus + per a intercanvis internacionals de joves, activitats de voluntariat o projectes de formació per a treballadors joves?
 • Estàs en contacte amb joves o amb altres persones que es beneficiarien de participar en activitats internacionals?
 • Formeu part d’una organització o un grup informal nou en Erasmus + o voleu conèixer noves oportunitats d’activitats internacionals en aquest programa?

Si heu respost positivament a la majoria de les preguntes anteriors, aquest curs és per a vosaltres! “Appetizer” està dissenyat d’acord amb els següents objectius:

 • Degustar l’aprenentatge no formal i intercultural.
 • Gaudir de la primera experiència de projectes interculturals sobre joves
 • Intercanviar activitats juvenils locals en el context internacional
 • Explorar possibilitats de suport disponibles per a activitats internacionals de joves ofert pel programa Erasmus + Youth in Action 
 • Analitzar exemples de projectes qualitatius de joventut recolzats pel programa Erasmus + Youth in Action
 • Veure com es pot beneficiar del context internacional en les pràctiques locals de treball dels participants. La xarxa d’agències nacionals per a la “Joventut en acció” organitza els TC de l’Aperitador cada any. Trobareu una descripció general a http://www.salto-youth.net/Appetiser/.
Organitza:
Agenzia Nazionale per i Giovani (IT NA) (National Agency)
Lloc:
Bari, Itàlia
Dates:
29 de maig - 3 de juny de 2019
Tema:
educació no formal
Data límit d'inscripció:
25.03.2019
Contacte:
a.villani@agenziagiovani.it
Descripció:

Una oportunitat provocadora per participar en una formació, explorar l’aprenentatge no formal, millorar la qualitat del treball dels joves i experimentar pràctiques, noves eines i tècniques.

El tema principal d’aquesta formació és identificar els reptes dels treballadors i educadors joves en la seva vida diària com a treballadors i educadors juvenils.

Objectiu general del curs de formació:

L’objectiu principal d’aquesta formació és identificar els reptes que els joves / educadors afronten en la vida diària amb els seus joves. El propòsit és desenvolupar competències basades en el model de competència de l’ETS per als treballadors joves. El programa seguirà les necessitats dels participants segons les activitats previstes del programa; Al mateix temps, provocarà que els participants ampliïn les seves pròpies eines, basades en la forma en què experimenten el seu aprenentatge.

Per què el model de competència ETS?

Perquè és un model que dóna suport als treballadors joves que ofereixen orientació i orientació.

Per què reproduir?

Alguna vegada has pensat en una situació de la teva vida, que t’agradaria reproduir? No necessàriament perquè voleu canviar-la, sinó perquè realment us agradaria examinar tots els detalls i, probablement, veureu-vos des de diferents perspectives. Com que les màquines temporals encara no s’inventen, vam pensar en oferir un espai de formació amb l’oportunitat de reproduir situacions que sovint passen en la vida professional.

Més informació

Organitza:
Human Resource Development Centre (Bulgarian National Agency) (National Agency)
Lloc:
Bulgària
Dates:
3-9 de juny de 2019
Tema:
Coaching
Data límit d'inscripció:
05.04.2019
Contacte:
tcabulgaria@hrdc.bg
Descripció:

“El coaching és el procés d’ajudar a una altra persona a actuar al màxim de les seves capacitats. El coaching posa l’accent en el canvi generatiu, centrant-se en la definició i l’assoliment d’objectius específics”. R. Dilts

COACH és un curs de formació de 5 dies per a treballadors joves que coneguin, practiquin i desenvolupin els propis mètodes de coaching. El coaching és una eina per a la potenciació i la comunicació clara i eficaç. La integritat, el lideratge i la creativitat necessiten ser un bon facilitador i entrenador i l’entrenament és el mètode i l’eina imprescindible per a tots els joves treballadors, formadors, líders i activistes.

Què és C.O.A.C.H.?

COACH és una abreviatura de Creative Opportunities, Attitudes, Cooperation and Holistic, on entrenem, desenvolupem i dominem el nostre estil de comunicació i coaching. Les tendències contemporànies de formació i desenvolupament, treballar amb joves i treballar amb les persones que es troben davant d’una situació de NEET, o menys oportunitats, requereix nous estàndards i enfocaments. El que estava funcionant fa 5-10-15 anys en el camp de la divulgació i el treball de base de la joventut és ara nou i diferent. Les competències, com ara la inclusió, la participació i l’emprenedoria, són importants, però falten algunes actituds per fer-les funcionar. El que predomina és el disseny contextual de l’experiència on el coneixement i l’habilitat són capacitats, les competències assolibles, però les actituds són el que fa la diferència.

En aquest curs de formació treballarem en:

1. Establir la comprensió de què és la comunicació

2. Definir on i com succeeix el coaching

3. Practicar i entrenar habilitats bàsiques de coaching

4. Desenvolupament addicional del mètode de coaching personal

5. Posar-ho tot de manera holística

6. Passos per ordenar totes les nostres competències

7. Dominar el mètode d’entrenament personal

 

Per a tenir-ne més informació: Més informació sobre COACH

Organitza:
Youth And Lifelong learning Foundation (INEDIVIM)/ Hellenic National Agency of Erasmus+/Youth (National Agency)
Lloc:
Grècia
Dates:
11-16 de juny de 2019
Tema:
educació no formal
Data límit d'inscripció:
07.04.2019
Contacte:
tcaseminars@inedivim.gr
Descripció:

Millorar l’impacte de l’educació no formal (NFE), principis i mètodes per crear oportunitats d’empoderament per als joves com a actors reals de la societat (des del local fins a l’Europa).

Per què aquest curs de formació?

 • Estimular els participants per sentir i reflexionar sobre el poder de l’educació no formal (NFE) experimentant diferents tipus de mètodes educatius no formals.
 • Analitzar el paper i la recepció de la NFE als nostres diferents països en una Europa comuna.
 • Descobrir i debatre l’estratègia europea del NFE.
 • Lluitar contra els enfocaments cada vegada més consumidors cap als joves en l’àmbit de l’educació no formal.
 • Explorar significats, rols i complementarietat de diferents enfocaments i mètodes educatius (formals, no formals, informals).
 • Repensar les pràctiques diàries de la joventut.
 • Comprendre els principis de creació de programes i NFE dins d’Erasmus + Youth in Action.

Com es farà?

Per tenir impactes reals, els participants experimenten un enfocament innovador, utilitzant una immersió total en el cicle d’aprenentatge experiencial: fer / sentir, reflectir, transferir …

Per tenir un impacte profund, necessitem anar més enllà del funcionament clàssic dels cursos de formació. S’anima als participants a construir realment el seu propi procés de formació i aprenentatge, recolzat per un programa pedagògic ajustat. Considerem que aquesta és la condició per entendre el poder real de l’NFE.

Més informació: a l’enllaç següent Més informació sobre la formació.